Skip to main content

Σνάμπελ: Η ΕΚΤ θα αυξήσει σημαντικά τα επιτόκια

Η άποψη της Σνάμπελ επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 2 Φεβρουαρίου.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει σημαντικά τα επιτόκια για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2% μεσοπρόθεσμα, τόνισε η Ιζαμπέλ Σνάμπελ , μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ , μιλώντας  σε συνέδριο της σουηδικής Riksbank στη Στοκχόλμη.

«Τα επιτόκια πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται σημαντικά και σταθερά για να φτάσουν σε επίπεδα που είναι επαρκώς περιοριστικά, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στο μεσοπρόθεσμο στόχο μας του 2%» ,είπε η Γερμανίδα τραπεζίτης.

«Ο πληθωρισμός δεν θα υποχωρήσει από μόνος του» τόνισε η Σνάμπελ.

«Με αυστηρότερους όρους χρηματοδότησης, η  ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα είναι ακριβότερη, αλλά η πράσινη μετάβαση θα μπορέσει να επιτευχθεί με βιώσιμο τρόπο» με την «έγκαιρη αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών», σημείωσε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ που θεωρείται από τα γεράκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αναφορικά με τη νομισματική πολιτική, η Σνάμπελ επιβεβαίωσε τον προσανατολισμό που προέκυψε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ στις 15 Δεκεμβρίου,.

Η άποψη της Σνάμπελ επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 2 Φεβρουαρίου, η οποία σύμφωνα με τις υποδείξεις της προέδρου Κριστίν Λαγκάρντ θα ανέλθει σε 50 μονάδες βάσης.