Skip to main content

Gazprom: Ανεπηρέαστη η ρωσική ροή αερίου, παρά την έκρηξη αγωγού – Τρεις νεκροί

Ο αγωγός που καταλήγει στο Ούζγκοροντ στα σύνορα με την Ουκρανία, είναι ένας από τους παλαιότερους αγωγούς φυσικού αερίου που συνδέει τη Ρωσία με την Ευρώπη.

Κανονικά συνεχίζονται οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου, μέσω εναλλακτικών γραμμών, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό που περνάει από την Ουκρανία για να τροφοδοτήσει την Ευρώπη.

“Η μεταφορά του φυσικού αερίου παρέχεται στους καταναλωτές στο σύνολό της, μέσω παράλληλων αγωγών φυσικού αερίου”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική μονάδα της Gazprom.

Το περιστατικό, φέρεται να συνέβη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συντήρησης, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, και άφησε πίσω του τρεις νεκρούς.

Ο αγωγός που καταλήγει στο Ούζγκοροντ στα σύνορα με την Ουκρανία, είναι ένας από τους παλαιότερους αγωγούς φυσικού αερίου που συνδέει τη Ρωσία με την Ευρώπη.

Οι ροές φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας παρακολουθούνται στενά από την αγορά, καθώς παραμένει η τελευταία οδός που παραδίδει ρωσικά καύσιμα στη δυτική Ευρώπη εν μέσω επιδείνωσης των σχέσεων λόγω του πολέμου του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.

Τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου , το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, αυξήθηκαν για λίγο έως και 6,6% μετά τις αναφορές για τις εκρήξεις, προτού τα κέρδη αυτά εξαλειφθούν

Οι ροές φυσικού αερίου είναι κανονικές, δήλωσε ο διαχειριστής του δικτύου της Ουκρανίας. Δεν έχουν εντοπιστεί αλλαγές στην πίεση στα σημεία εισόδου φυσικού αερίου στα σύνορα και οι ροές  παραμένουν αμετάβλητοι για αύριο.

naftemporiki.gr