Skip to main content

Microsoft: Εξαγόρασε μερίδιο 4% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE)

10ετής συμφωνία - ορόσημο για LSE και Microsoft

Ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας, Microsoft, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, μία 10ετη συνεργασία με τον London Stock Exchange Group, αλλά και την απόκτηση μεριδίου 4% στον όμιλο που  διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η συμφωνία περιλαμβάνει δεδομένα επόμενης γενιάς και analytics, καθώς και λύσεις για υποδομές cloud, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου. Νέες υποδομές data για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, υπηρεσίες analytics και λύσεις modelling θα προσφέρουν οι Microsoft Azure, AI, and Microsoft Teams.

«Η στρατηγική αυτή συμμαχία είναι ένα ορόσημο για το ταξίδι του LSEG που έχει ως στόχο την ανάδειξή του σε κορυφαία δύναμη στις υποδομές χρηματοοικονομικών αγορών και τις υπηρεσίες δεδομένων και θα μεταμορφώσει την εμπειρία των πελατών μας» έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος του LSEG, Ντέιβιντ Σουίμερ.

Η Microsoft θα εξαγοράσει το μερίδιο του 4% από την κοινοπραξία Blackstone/Thomson Reuters Consortium. Ο Σκοτ Γκάτρι, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft για το Cloud and AI Group, θα οριστεί μη εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου London Stock Exchange Group.

Τα futures του LSEG έδειχναν ότι η έναρξη της συνεδρίασης θα δει τη μετοχή σε άνοδο 4% με 5%.

O Σάτια Ναντέλα, πρόεδρος και CEO της Microsoft, τόνισε: «Οι εξελίξεις στο cloud και την τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσουν ουσιωδώς το πώς οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί ερευνούν, αλληλεπιδρούν και κάνουν συναλλαγές σε διαφορετικές τάξεις ενεργητικού, όπως και το πώς προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες των αγορών».

naftemporiki.gr