Skip to main content

Αυστρία: Aκινητοποιημένα τα τρένα λόγω απεργίας – Αύξηση 400 ευρώ ζητούν οι εργαζόμενοι

REUTERS/Lisa Leutner

Η απεργία επηρέασε τις μεταφορές από τις δημόσιες συγκοινωνίες έως τις περιφερειακές υπηρεσίες, τα νυχτερινά τρένα μεγάλων αποστάσεων, καθώς και τις εμπορευματικές γραμμές.

Ακινητοποιημένα στους σταθμούς λόγω απεργίας, βρίσκονται τα τρένα στην Αυστρία από τα μεσάνυχτα, επηρεάζοντας περίπου 8.000 συνδέσεις και 1 εκατομμύριο επιβάτες.

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους ξεκίνησαν την εβδομάδα με 24ωρη απεργία, διεκδικώντας προνόμια και καλύτερους μισθούς.

Ειδικότερα, το συνδικάτο των εργαζομένων σιδηροδρόμων είχε ζητήσει μηνιαία αύξηση 400 ευρώ για τους 50.000 υπαλλήλους του κλάδου. Ωστόσο, η εργοδοσία τους πρόσφερε 208 ευρώ επιπλέον, συν μια εφάπαξ πληρωμή 1.000 ευρώ.

Κατόπιν τούτου, το συνδικάτο χαρακτήρισε την σημερινή, «προειδοποιητική απεργία», μετά την αποτυχία του πέμπτου γύρου διαπραγματεύσεων χθες Κυριακή.

Σημειώνεται ότι η απεργία επηρέασε τις μεταφορές σε όλα τα επίπεδα, από τις δημόσιες συγκοινωνίες έως τις περιφερειακές υπηρεσίες και τα νυχτερινά τρένα μεγάλων αποστάσεων, καθώς και τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές γραμμές.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, δήλωσε  ότι τα δρομολόγια, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα επανέλθουν έως αύριο.

«Δεν θέλω να αποκλείσω την πιθανότητα παρατυπιών, αλλά γενικά, αναμένεται να επιστρέψουμε στην κανονική εξυπηρέτηση των πελατών μας από την Τρίτη», δήλωσε ο επικεφαλής της OeBB.

Σημειώνεται ότι, ανάμεσα σε οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, η Αυστρία αποτελεί σημαντικό κόμβο για τις ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές μεταφορές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters