Skip to main content

Έλον Μασκ: Αυτογκόλ, ενώ δικάζεται για την αμοιβή του από της Tesla

REUTERS/Adrees Latif

Ανάρτηση ομολογία, ότι δεν είναι πλήρως αφοσιωμένος στην εταιρεία, την στιγμή που τον καταγγέλλουν ως «διευθύνοντα σύμβουλος μερικής απασχόλησης»

Μια γκάφα από τον Έλον Μασκ, έδωσε ένα ακόμη επιχείρημα στον μέτοχο της Tesla Ρίτσαρντ Τορνέτα, που σύρει τον CEO της εταιρείας στα δικαστήρια για το πακέτο μαμούθ των των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που εγκρίθηκε το 2018 από το διοικητικό συμβούλιο

Ο Τορνέτα, υποστηρίζει ότι το πακέτο αναπτύχθηκε και εγκρίθηκε από διευθυντές προσκείμενους στον Μασκ, ενώ προωθήθηκε στους μετόχους χωρίς να τους ενημερώνει για σημεία της συμφωνίας που ευνοούσαν το αφεντικό της Tesla.

Ένα από τα επιχειρήματα στα οποία εστιάζουν οι δικηγόροι του Τορνέτα αφορά την αφοσίωση του Μασκ στην εταιρεία και τον λίγο χρόνο που της αφιερώνει, υπέρ των άλλων εταιρειών του, κάνοντας λόγο για «διευθύνοντα σύμβουλο μερικής απασχόλησης». Επικαλούνται μάλιστα μαρτυρία του ίδιου ότι εργαζόταν Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή στην Tesla, και Δευτέρα και Πέμπτη στην εταιρεία πυραύλων SpaceX.

Την Δευτέρα, ο Μασκ «συνηγόρησε» με αυτογκολ  υπέρ του αντιπάλου του, σε ανάρτηση -ομολογία  ότι βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία του Twitter όλο το βράδυ και θα δούλευε και θα κοιμόταν εκεί μέχρι να διευθετηθούν όλα τα προβλήματα. Αργότερα η ανάρτηση σβήστηκε, αναφέρει το Bloomberg, αλλά ήδη κάποιοι την είχαν δει.

Στην σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου η ομάδα υπεράσπισής του τόνισε ότι ο ίδιος δεν είχε λόγο στην επιλογή των συμβούλων που αποφάσισαν για το πακέτο αμοιβής του.

«Δεν έχω καμία γνώση των εσωτερικών διαδικασιών », είπε και ο Μασκ, που εμφανίστηκε στην δικαστική αίθουσα.

O Τζέιμς Μέρντοχ, γιος του του Ρούπερτ Μέρντοχ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, υπερασπίστηκε τον Μασκ, λέγοντας ότι «Η εταιρεία έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ που  οι μέτοχοι έχουν ανταμειφθεί με ιστορικά ποσά».  Ωστόσο παραδέχτηκε πως ο CEO ξοδεύει περισσότερο χρόνο στο Twitter έχοντας μάλιστα τεχνική  υποστήριξη από μηχανικούς της Tesla, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό.

Ίσως η πιο ζουμερή λεπτομέρεια που προέκυψε από τη μαρτυρία του Μέρντοχ την Τετάρτη είναι ότι ο Μασκ  έχει κατά νου έναν πιθανό διάδοχο ως νέο CEO της Tesla  Ποιος είναι, δεν είπε, εξάπτοντας την…φαντασία των μετόχων

naftemporiki.gr