Skip to main content

Twitter: «Συγγνώμη, λάθος»- Η εταιρεία ζητά από απολυμένους να επιστρέψουν στη δουλειά

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η εταιρεία Twitter προσεγγίζει δεκάδες υπαλλήλους που έχασαν τη δουλειά τους και τους ζητά να επιστρέψουν.

Η εποχή του Έλον Μασκ στο Twitter ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο επιδιώκει να βάλει το στίγμα του στην πλατφόρμα με μια σειρά αλλαγών, ενισχύοντας την ελευθερία του λόγου και εφαρμόζοντας ένα σχέδιο με επίκεντρο τη διαδικασία επαλήθευσης των ψευδών λογαριασμών.

Από τις πρώτες του κινήσεις που είδαμε παράλληλα ήταν το «ξήλωμα» των διοικητικών στελεχών, κι έπειτα το βαθύ «μαχαίρι» στις θέσεις εργασίας καθώς ανακοινώθηκαν μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Οι απολύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή υπολογίζονται σε σχεδόν 3.700 άτομα. Πρόκειται για το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η εταιρεία προσεγγίζει δεκάδες υπαλλήλους που έχασαν τη δουλειά τους και τους ζητά να επιστρέψουν. Πολλοί από αυτούς είτε απολύθηκαν κατά λάθος είτε είναι πολύ σημαντικοί για τις αλλαγές που θέλει να φέρει ο δισεκατομμυριούχος, αναφέρει το πρακτορείο.

Το Twitter περιόρισε το εργατικό του δυναμικό σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος μετά την εξαγορά του Μασκ, η οποία έκλεισε στα τέλη Οκτωβρίου. Πολλοί υπάλληλοι έμαθαν ότι έχασαν τη δουλειά τους μετά την ξαφνική αναστολή της πρόσβασής τους σε εταιρικά συστήματα, όπως το email και το Slack.

Τα αιτήματα για επιστροφή των εργαζομένων καταδεικνύουν πόσο βιαστική και χαοτική ήταν η διαδικασία, σχολιάζει το Bloomberg.

naftemporiki.gr