Γιατί έγινε η διακοπή στο κτήριο όπου στεγάζονται και υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 14:30
UPD:20:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Το κτίριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) στο Μαρούσι.

Διευκρινίσεις για τους λόγους για τους οποίος προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτήριο, όπου, μεταξύ άλλων, στεγάζονται δύο υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έδωσε η ΔΕΗ. Πρόκειται για το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη και με τον έλεγχο των εμβασμάτων στο εξωτερικό) αλλά και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, που δύο από τους βασικότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας βρέθηκαν χθες Τρίτη χωρίς ηλεκτροδότηση. 

Μεταξύ άλλων, η ΔΕΗ σημειώνει ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη διαχείριση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Το κτηριακό συγκρότημα ATRINA, ηλεκτροδοτείται από μια παροχή Μέσης Τάσης, από την οποία μέσω πιστοποιημένων μετρητών, ηλεκτροδοτούνται μεταξύ άλλων και δύο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Έλεγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου καθώς και ενοικιαστές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Σύμφωνα με τη σύμβαση προμήθειας, η ΔΕΗ εκδίδει ένα συνολικό λογαριασμό επ’ ονόματι της Διαχείρισης.

EUROKINISSI

Από όσο είναι σε θέση η ΔΕΗ Α.Ε να γνωρίζει, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη Διαχείριση. Εικάζεται βάσιμα ότι και άλλοι ενοικιαστές είναι επίσης συνεπείς απέναντι στη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος. Η Διαχείριση όμως δεν καταβάλλει τα ποσά που οφείλει από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σήμερα η οφειλή της να ανέρχεται σε €1.388.404.

Στο παρελθόν η Επιχείρηση είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς δεν τήρησε.

Τελευταία φορά, το Δεκέμβριο του 2014, η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και πάλι σε σχετικό αίτημα του Διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμή οφειλή που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε €1.276.476.

Όμως, ο Διαχειριστής του κτηρίου, δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε € 1.388.404. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά και από σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτηριακού συγκροτήματος.

Σήμερα και μετά από ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα συγκεντρώθηκαν από κάποιους ενοικιαστές €120.000, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση.

Ευελπιστούμε ότι στο εξής θα επιδειχθεί από το Διαχειριστή και τους ενοίκους η απαιτούμενη στοιχειώδης συνέπεια, ώστε η ΔΕΗ να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε νέα διακοπή ηλεκτροδότησης.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ

Σχολιασμένα