Κατάινεν: Χάσιμο χρόνου οι εικασίες για Grexit

Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 21:33
UPD:21:35
REUTERS/LAURENT DUBRULE

Σε παρέμβασή του σε εκδήλωση της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την ανάπτυξη, ο κ. Κατάινεν τόνισε ότι η Kομισιόν είναι απολύτως δεσμευμένη στην ακεραιότητα της Ευρωζώνης (φωτογραφία αρχείου).

Οι εικασίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι χάσιμο χρόνου και κινούνται σε λάθος κατεύθυνση δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γέρκι Κατάινεν, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη.

Σε παρέμβασή του σε εκδήλωση της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την ανάπτυξη, ο κ. Κατάινεν τόνισε ότι η Kομισιόν είναι απολύτως δεσμευμένη στην ακεραιότητα της Ευρωζώνης. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στην Ελλάδα ισχυρή δέσμευση στην Ευρώπη και στήριξη μεταξύ των ψηφοφόρων και των πολιτικών ηγετών για αναπτυξιακού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που, όπως είπε, είναι ουσιώδους σημασίας για τη χώρα.

Η Ελλάδα χρειάστηκε τη βοήθεια των ευρωπαίων πολιτών την οποία έλαβε και παρείχε δεσμεύσεις, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες επιθυμούν να σεβαστούν αυτές τις δεσμεύεις προς τους άλλους ευρωπαίους πολίτες.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα και να μην γίνονται σπέκουλες οι οποίες τελικά δεν βοηθούν στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, κατέληξε ο κ. Κατάινεν.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα