Στο στόχαστρο της Κομισιόν η Gazprom

Έρευνα για τις αντιμονοπωλιακές πρακτικές του ρωσικού κολοσσού
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 13:07
UPD:13:10
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Τα γραφεία της Gazprom στη Μόσχα.

Έτοιμες να απαγγείλουν στην Gazprom κατηγορίες για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στις αγορές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης είναι οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού, φέρνοντας τη ρωσική εταιρεία αντιμέτωπη με πρόστιμο έως 15 δισ. δολαρίων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα πριν από ένα χρόνο, μετά από επιδρομή στα γραφεία διαφόρων τμημάτων της Gazprom στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, όπου υπήρχαν ανησυχίες ότι η εταιρεία ίσως παραβίασε τη δεσπόζουσα θέση της.

NAFTEMPORIKIGR

Η ρυθμιστική αντιμονοπωλιακή αρχή της Ε.Ε. είχε πει τότε ότι η Gazprom ενδέχεται να έχει παρεμποδίσει την ελεύθερη ροή φυσικού αερίου στις χώρες της Ε.Ε. και να επέβαλε άδικες τιμές στους πελάτες της, συνδέοντας την τιμή φυσικού αερίου της με την τιμή πετρελαίου.

EURONEWSGREEK

Μιλώντας σήμερα σε συνέδριο στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο ευρωπαίος επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια είπε ότι η Ε.Ε. ετοιμάζεται να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον της Gazprom. «Θα ήταν ανώριμο να αναμένουμε πότε θα γίνουν τα επόμενα βήματα σε αυτή την έρευνα, αλλά έχουμε προχωρήσει τώρα στη φάση της ετοιμασίας ανακοίνωσης αιτιάσεων», ανέφερε ο κ. Αλμούνια.

Πηγή: Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα