ΔΙΕΚΑΤ : Σημαντικό μέρος του έργου ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2003 11:27

Την εκτέλεση σημαντικού μέρους του έργου ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ανέλαβε η ΔΙΕΚΑΤ Ελληνικές Κατασκευές, μετά την πρόσφατη υπογραφή συμβάσεων με την SAIC και τη Siemens.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι περιοχές εμπλοκής της εταιρείας στο έργο, είναι οι ακόλουθες :

1. Κέντρα Ελέγχου Διοίκησης: Μελέτη και κατασκευή των απαιτουμένων κέντρων διοίκησης και ελέγχου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, το ΟΑΚΑ, τις εγκαταστάσεις Ελληνικού, το Ολυμπιακό Χωριό, τα Αρχηγεία του Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού, τα Περιφερειακά Πυροσβεστικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, Βόλου, Πάτρας, Ηρακλείου Κρήτης, κ.ά.

2. Σύστημα Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης (CCTV) : Κατασκευή της υποδομής και εγκατάσταση εξοπλισμού του συστήματος κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε 41 ολυμπιακές εγκαταστάσεις, εννέα λιμάνια της χώρας και 293 σημεία των οδών της Αττικής.

3. Ειδική Προστασία Λιμένων (PORTS) : Κατασκευή υποδομής και εγκατάσταση συστημάτων περιμετρικής προστασίας φωτισμού και ελέγχου πρόσβασης στα κυριότερα λιμάνια της χώρας.

4. Σύστημα Κινητής Τηλεφωνίας (TETRA) : Κατασκευή της υποδομής και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού του υψηλής ασφάλειας τηλεπικοινωνιακού συστήματος TETRA, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από όλα τα Σώματα Ασφαλείας τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η συνολική αξία του έργου, που περιλαμβάνει και συντήρηση των εγκαταστάσεων ασφαλείας για μία πενταετία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναμένεται ότι θα υπερβεί το ποσόν των 30 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στον χώρο των Ολυμπιακών Εργων, η εταιρεία, ως μέλος του ομίλου Α.Β.Β.-Α.Ε.-ALSTOM Hellas-Siemens A.E.-ΔΙΕΚΑΤ, συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου της κατασκευής τεσσάρων κέντρων διανομής ενέργειας για τη ΔΕΗ.

Με το έργο αυτό, εξασφαλίζεται η επάρκεια και αξιοπιστία του συστήματος ηλεκτροδότησης της Αττικής, για την εξυπηρέτηση των πλέον σημαντικών ολυμπιακών εγκαταστάσεων, τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων, όσο και μετά τη λήξη τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα