Κυρώσεις εναντίον της S&P ζητεί η Γαλλία

Για τη λανθασμένη υποβάθμιση της αξιολόγησης
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 16:46
UPD:17:04

Την επιβολή κυρώσεων κατά της Standard & Poor's για την λανθασμένη ανακοίνωσή της περί υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας ζητεί το Παρίσι, σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ Φρανσουά Μπαρουέν.

Την επιβολή κυρώσεων κατά της Standard & Poor's για την λανθασμένη ανακοίνωσή της περί υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας ζητεί το Παρίσι, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν.

Με την αξιολόγηση ΑΑΑ της χώρας να βρίσκεται στο στόχαστρο των αγορών και των οίκων αξιολόγησης, το λάθος που έκανε η S&P νωρίτερα αυτόν το μήνα εξόργισε τον Μπαρουέν, ο οποίος ζήτησε αμέσως από τις ευρωπαϊκές και τις γαλλικές αρχές να ερευνήσουν το συμβάν.

«Δεν μπορεί κανείς να έχει σοβαρές ευθύνες για την οικονομία, χωρίς να υπόκειται, σε περίπτωση λάθους, σε κυρώσεις ανάλογες με τις συνέπειες των πράξεών του», είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ σε συνέδριο.

«Κατά την άποψή μου» πρόσθεσε, «αυτό (το λάθος) δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως γκάφα, αλλά ως μια αλυσίδα γεγονότων».Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα