Η Ineos επενδύει δύο δισ. ευρώ στην παραγωγή υδρογόνου

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 10:28
UPD:10:30
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Ο βρετανικός όμιλος Πετροχημικών Ineos ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή «πράσινου» υδρογόνου μηδενικού άνθρακα στην Ευρώπη. Τα πρώτα εργοστάσια θα κατασκευαστούν στη Νορβηγία, τη Γερμανία και το Βέλγιο τα επόμενα δέκα χρόνια, ενώ θα γίνουν επενδύσεις επίσης ,στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. 

«Η Ευρώπη ζητά περισσότερες επενδύσεις σε πράσινο υδρογόνο και η ανακοίνωση της Ineos σήμερα δείχνει την αποφασιστικότητά μας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το σημαντικό νέο καύσιμο», δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Τζιμ Ράτκλιφ

Η πρώτη μονάδα σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στη Νορβηγία , θα είναι ισχύος 20 megawatt και θα παράγει καθαρό υδρογόνο με ηλεκτρόλυση νερού, που θα τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια μηδενικού άνθρακα . Ο όμιλος εκτιμά ότι αυτό το έργο θα οδηγήσει σε μείωση περίπου 22.000 τόνων CO2 ετησίως τουλάχιστον και θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή υδρογόνου στον νορβηγικό τομέα μεταφορών.

Η Ineos θα κατασκευάσει επίσης μονάδα υδρογόνου στην Κολωνία, ισχύος 100 MW.

Η Βρετανία ανακοίνωσε το καλοκαίρι επενδύσεις ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ  για την παραγωγή υδρογόνου ,σε συνεργασία με τον ιδιωτικό  τομέα έως το 2030.

Η Γαλλία , επίσης σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ από δημόσιους πόρους στην παραγωγή υδρογόνου έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων 2 δισεκατομμυρίων το 2021 και το 2022. Η Γερμανία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε επίσης επενδύσεις ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή μονάδων παραγωγής υδρογόνου.

naftemporiki.gr

 


Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα