Skip to main content

Grantex: Επένδυση 2 εκ. ευρώ σε ρομποτική παραγωγή φρένων

Ένα σημαντικό βήμα, στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας, με την προσθήκη ρομποτικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας στη διαδικασία παραγωγής της, γιόρτασε η ελληνική βιομηχανία φρένων Grantex στην εκδήλωση MEET THE FUTURE, που πραγματοποιήθηκε, στις 16 Μαΐου, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της, στην Αθήνα.

Η Μαρία Πασχαλίδου, αντιπρόεδρος και εμπορική διευθύντρια της Grantex, καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους σε ένα μέλλον όπου τα ρομπότ κυριαρχούν και οι άνθρωποι μεγαλουργούν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Με την καθοριστική συμβολή των 150 εργαζομένων που αποτελούν τον βασικό πυρήνα της επιτυχίας της εταιρείας στην Ελλάδα και σε 78 χώρες του εξωτερικού και με τη στήριξη των ρομποτικών συνεργατών, η Grantex δηλώνει έτοιμη να κατακτήσει νέες αγορές.

Ο Θοδωρής Πασχαλίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grantex, έδωσε έμφαση στην ανανέωση και την εξέλιξη της εταιρείας με σταθερό όραμά της να κυριαρχεί στην εγχώρια αγορά και να πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο σκηνικό, δεσμευόμενη για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Κωνσταντίνος Φίτσιος, διευθυντής εργοστασίου της Grantex, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με την ολοκλήρωση της επένδυσης 2.000.000 ευρώ, το σημαντικότερο μέρος της οποίας αφορά στην εισαγωγή νέας αυτοματοποιημένης τεχνολογίας στην παραγωγική διαδικασία με τη χρήση ρομποτικών μηχανημάτων. H τεχνολογική αυτή υπεροχή, σε συνδυασμό με τις απεριόριστες δυνατότητες της ανθρώπινης δημιουργικότητας, θα αυξήσει την παραγωγικότητα, θα μειώσει το κόστος παραγωγής και τους χρόνους παράδοσης και θα βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα των προϊόντων με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και ευελιξία της εταιρείας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη του επιχειρηματικού κόσμου, κορυφαία τραπεζικά στελέχη, εκπρόσωποι σημαντικών φορέων και Μέσων επικοινωνίας, καθώς και συνεργάτες, πελάτες και φίλοι της εταιρείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικότερα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Κώστας Φραγκογιάννης, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, ο Δρ Αναστάσιος Μητιακούδης, προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος εκπροσωπώντας το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Βασίλης Λώλος, αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας, ο Λάμπρος Σκλαβούνος, δήμαρχος Αιγάλεω, ο Γιώργος Τόλης, αντιδήμαρχος Αιγάλεω, η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και ο Κώστας Μπακογιάννης, τέως δήμαρχος Αθηναίων.

O υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, πλαισιωμένος από τη Μαρία Πασχαλίδη, τον Θοδωρή Πασχαλίδη και τον γιο του Νίκο Πασχαλίδη

Οι κ.κ. Φραγκογιάννης, Μητιακούδης και Σκλαβούνος χαιρέτησαν την πρωτοβουλία της εταιρείας, τονίζοντας τη σημασία των επενδύσεων στην τεχνολογία και την καινοτομία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η Grantex είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να πρωτοπορήσουν και να διαπρέψουν σε διεθνές επίπεδο.

Η Grantex εξειδικεύεται στην κατασκευή υλικών τριβής, παράγοντας προϊόντα για ελαφριά και βαρέως τύπου επαγγελματικά οχήματα, για οχήματα ορυχείων, βαριάς βιομηχανίας και ναυτιλιακής χρήσης. Τα προϊόντα τριβής της εταιρείας είναι μελετημένα και σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται πλήρως σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως στο χιόνι, τη βροχή αλλά και τη ζέστη. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, τις παραγωγικές διαδικασίες, τους ελέγχους και τις δοκιμές που πραγματοποιούνται διαρκώς, εγγυώνται στα προϊόντα της εταιρείας κορυφαία ποιότητα, ασφάλεια, μεγάλη διάρκεια και αντοχή και υψηλή συνολική απόδοση.