Γεωργιάδης: Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τα χρήματα των επενδυτών

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 16:52
UPD:17:52
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Εκατοντάδες νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και εξαιρετικές ψηφιακές υπηρεσίες για όλες τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ώστε να γίνουν ανταγωνιστικές θα προσφέρει το νέο Data Center της Lamda Hellix» όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8 σχετικά με την έναρξη κατασκευής του νέου Data Center της Lamda Hellix είπε: «Εγκαινιάσαμε με τον κύριο πρωθυπουργό μία τεράστια επένδυση που πάει την Ελλάδα πολύ μπροστά. Το Athens - 3 Digital Data Center της Lamda Hill and Digital Realty. Η Digital Realty, η μεγαλύτερη εταιρεία Data Center στον κόσμο, φτιάχνει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο Data Center της πατρίδος μας, το οποίο θα προσφέρει εκατοντάδες νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και εξαιρετικές ψηφιακές υπηρεσίες για όλες τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ώστε να γίνουν ανταγωνιστικές».

Για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Θα είναι πολύ πιο γρήγορος. Προσπαθούμε να αφαιρέσουμε όλη τη γραφειοκρατία που έχει, η οποία καθιστούσε την έγκριση μίας επένδυσης να καταλήγει σε Οδύσσεια. Με τη χορηγία που πήραμε από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα είναι ψηφιακός έτσι ώστε ο κάθε επενδυτής να παρακολουθεί την επένδυσή του μέσα από το κινητό του τηλέφωνο και να γνωρίζει σε ποιον υπάλληλο βρίσκεται ο φάκελός του και πόσες μέρες εκ του νόμου έχει δικαίωμα ο υπάλληλος να τον κρατήσει.

Στόχος μας είναι να υπάρχει διαφάνεια και ταχύτητα. Πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα ότι όποιος κάνει μια επένδυση, κάνει καλό σε όλη τη χώρα, παρέχει νέες θέσεις εργασίας, συμβάλει στην ανάπτυξη του ΑΕΠ και πρέπει να δείχνουμε όλοι μας ότι σεβόμαστε τον χρόνο και τα χρήματα των άλλων ανθρώπων».

Σε ερώτηση το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ο υπουργός σημείωσε: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή προστατεύεται από μία πρωτοφανή αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και έπονται και άλλες με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα ρισκάρει σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, που με πολύ μεγάλη επιτυχία η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν επιτύχει, να κάνει θερμό επεισόδιο. Εμείς ωστόσο είμαστε πανέτοιμοι για παν ενδεχόμενο».Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα