Στη Βουλή με διορθώσεις το εργασιακό νομοσχέδιο

Παραμένουν οι «κρίσιμες» διατάξεις που προκάλεσαν αντιδράσεις
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 09:03
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Από την έντυπη έκδοση

Αποσύρεται από το κείμενο του εργασιακού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει τετράμηνη καθυστέρηση της καταβολής της αποζημίωσης απόλυσης, ενώ αυστηροποιείται το πλαίσιο προκήρυξης απεργίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αλώβητες μένουν οι διατάξεις για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οι οποίες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και στο υπουργείο Εργασίας, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν κάπως τις αντιδράσεις, προσανατολίζονται ώστε να «μείνει εκτός» η διάταξη που έδινε το δικαίωμα στον εργοδότη να καταβάλλει την αποζημίωση απόλυσης στον εργαζόμενο με έως τέσσερις μήνες καθυστέρηση. Παράλληλα διατηρούνται οι «κρίσιμες» διατάξεις περί διευθέτησης χρόνου εργασίας (ρεπό και τετραήμερη δεκάωρη απασχόληση), υπερωρίες και παρεμβάσεις στο σκέλος του συνδικαλισμού και των απεργιών.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να προστεθεί διάταξη που θα απαγορεύει την επαναπροκήρυξη απεργίας από δευτεροβάθμια σωματεία, όταν αυτή κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από τα αρμόδια δικαστήρια.

«Πέτρα του σκανδάλου»

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως σκληραίνει και άλλο η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ, με «πέτρα του σκανδάλου» το εργασιακό νομοσχέδιο.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται, αναφορικά με τις υπερωρίες και ενδεχόμενο πληρωμής τους με ρεπό, το υπουργείο Εργασίας χαρακτηρίζει «ψέμα» και «διαστρέβλωση» της συγκεκριμένης διάταξης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβέστερα, επισημαίνει τα ακόλουθα:

* Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και οι υπερωρίες είναι δύο διαφορετικά πράγματα, τα οποία δεν πρέπει να συγχέονται. Σε κάθε περίπτωση, αυτός που πλέον αποκτά περισσότερες δυνατότητες είναι ο εργαζόμενος.

* Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας γίνεται μόνο με αίτημα του εργαζομένου και όχι μονομερώς από τον εργοδότη. Είναι, επομένως, μια νέα δυνατότητα που αποκτά ο εργαζόμενος. Δυνατότητα που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει υποχρέωση.

* Με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας δεν αυξάνεται ο συνολικός χρόνος της εργασίας, ο οποίος είναι 40 ώρες την εβδομάδα. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι μόνο η κατανομή του χρόνου. Π.χ. 4ήμερη εργασία 10 ωρών την κάθε μέρα και καμία ώρα απασχόλησης την Παρασκευή.

* Στην περίπτωση των υπερωριών, το όριο των οποίων αυξάνεται σε ετήσια βάση σε 150 ώρες (στον μέσο ευρωπαϊκό όρο), η επιχείρηση είναι αυτή που δηλώνει την πρόθεσή της να απασχολήσει επιπλέον ώρες τον εργαζόμενο, με βάση τις ανάγκες της. Για την επιπλέον αυτή απασχόληση, εάν ο εργαζόμενος θελήσει να εργαστεί υπερωριακά, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να του καταβάλει πρόσθετη αμοιβή, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

* Οι υπερωρίες είναι ο χρόνος εργασίας που παρέχει ο εργαζόμενος όταν ξεπεραστεί το όριο των 40 ωρών την εβδομάδα.

* Με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας μπαίνει τέλος στο καθεστώς της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας και διασφαλίζεται ότι ο εργαζόμενος που θα απασχοληθεί υπερωριακά θα πληρωθεί για τις υπηρεσίες του.

Εσκεμμένα σύγχυση

Πηγές του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί εσκεμμένα να προκαλέσει σύγχυση γύρω από αυτά τα θέματα. Διερωτώνται, επίσης, γιατί επί πέντε χρόνια άσκησης της εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήργησε τον νόμο για τη διευθέτηση εργασίας, ο οποίος ισχύει εδώ και 30 χρόνια, εφόσον κατά την άποψή του θίγει τα συμφέροντα των εργαζομένων; Δεύτερον, γιατί δεν ενεργοποίησε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ώστε να μπει τέρμα στο καθεστώς αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας; Και τρίτον, γιατί ψήφισε τη σχετική οδηγία 1158 της Ε.Ε. το 2019 με την οποία δίνεται το δικαίωμα σε όλους τους εργαζόμενους γονείς με αίτησή τους να ζητήσουν διευθέτηση του χρόνου εργασίας από τον εργοδότη τους; «Το ψέμα και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Με βάση τις προβλέψεις του νέου νομοσχεδίου:

* Ο χρόνος απασχόλησης του εργαζομένου παραμένει 8 ώρες την ημέρα και 40 ώρες συνολικά την εβδομάδα.

* Δίνεται δυνατότητα μέσα από την αύξηση του ορίου υπερωριών στις 150 ώρες ετησίως (στον μέσο ευρωπαϊκό όρο) να αυξηθεί το εισόδημα του εργαζόμενου που απασχολείται υπερωριακά.

* Δίνεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο εφόσον το επιθυμεί, να υποβάλλει αίτημα για διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ώστε να έχει καλύτερη ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

* Καταγράφεται μέσω της νέας Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας κάθε ώρα απασχόλησης των εργαζομένων, ώστε να προστατεύονται από κάθε μορφή αυθαιρεσίας.

* Μετατρέπει το ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή, ώστε να λειτουργεί χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και σκοπιμότητες.

«Υποτιμά τους εργαζόμενους»

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν». Με αυτήν τη φράση του Μενέλαου Λουντέμη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε στο εργασιακό νομοσχέδιο που σήμερα κατατίθεται στη Βουλή. Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για καθημερινή παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας. Επανέλαβε δε ότι το νομοσχέδιο επιβάλλει δεκάωρη εργασία με ατομική σύμβαση, μειώνει τις αποδοχές, οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις, διπλασιάζει τις φθηνές υπερωρίες, καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα