Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 11:26
UPD:11:28
REUTERS/STAFF

Μεικτά είναι τα πρόσημα στο άνοιγμα των συνεδριάσεων για τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών καθώς και οι ανακοινώσεις ενθαρρυντικών οικονομικών αποτελεσμάτων από εταιρίες βοήθησαν τους επενδυτές να κοιτάξουν πέρα από την πιθανότητα παρατεταμένων lockdowns καθώς πολλές χώρες είναι αντιμέτωπες με νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,26%. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ ενισχύεται 0,14% στις 13.892 μονάδες, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακές μεταβολές -0,07%. Στις 5.553 μονάδες βρίσκεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση -0,13%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,5% στις 22.202 μονάδες.

Οι μετοχές τεχνολογίας κατέγραφαν τα περισσότερα κέρδη, με τις αμερικανικές ομοειδείς τους να κινούνται κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Η ολλανδική εταιρία τεχνολογίας υγείας Philips ενισχύθηκε κατά 2,3% αφού ανακοίνωσε άνοδο 7% στα λειτουργικά κέρδη τέταρτου τριμήνου.

Η Siemens Energy, που κατασκευάζει τουρμπίνες για τον ενεργειακό κλάδο, σημείωσε άνοδο 2,4% αφού κατέγραψε λειτουργικά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης της.

Οι γαλλικές μετοχές πάσχιζαν να κινηθούν ανοδικά εν μέσω συζητήσεων για τρίτο lockdown, ενώ οι ιταλικές μετοχές φάνηκαν να αδιαφορούν για τις αναφορές στον Τύπο ότι ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε βρίσκεται κοντά σε παραίτηση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα