ΔΕΗ: Ικανοποιημένοι οι καταναλωτές για τη μη χρέωση 1 ευρώ στους έντυπους λογαριασμούς 

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 16:15
UPD:16:17
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ΕΚΠΟΙΖΩ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών ΠΟΜΕΚ «Η Παρέμβαση» επικροτούν τη συνέχιση της μη χρέωσης από τη ΔΕΗ της πρόσθετης πληρωμής του ενός ευρώ στους καταναλωτές, που λαμβάνουν τον έγχαρτο λογαριασμό, ως μέρος της παράτασης των ευνοϊκών μέτρων, που ανακοίνωσε πρόσφατα για τους πελάτες της έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και θεωρούν επιβεβλημένη την κατάργησή του. 

Η ΕΚΠΟΙΖΩ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών ΠΟΜΕΚ «Η Παρέμβαση» είχαν αποστείλει επιστολή στη ΔΕΗ στις 24/04/2020, κατόπιν της από 23 Μαρτίου 2020 ανακοίνωσής της, αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης και βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πελατών της που είχε εξαγγείλει, στην οποία επισήμαναν ως επιβεβλημένη την κατάργηση της πρόσθετης χρέωσης και τη μη συνέχισή της μετά τη λήξη της χρονικής περιόδου ισχύος δηλ. της 23 Ιουνίου 2020, όπως η ανακοίνωση της ΔΕΗ ανέφερε.

 Η ΔΕΗ στην απαντητική της επιστολή είχε αναφέρει ότι, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αντικατάστασης του μέτρου της χρέωσης του ενός ευρώ με άλλα ισοδύναμα μέτρα, στα πλαίσια της νέας τιμολογιακής πολιτικής της το δεύτερο εξάμηνο του 2020. 

Η ενέργεια της ΔΕΗ αποτελεί θετικό βήμα για τη στήριξη και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων και των ευάλωτων καταναλωτών λόγω των δύσκολων συνθηκών που διανύουν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα