Αγώνας δρόμου για τη διάσωση της Flybe Group

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 10:57
UPD:11:15
wikipedia

Δραματικές στιγμές για τη Flybe Group, η οποία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο έκτακτης χρηματοδότησης, σχεδόν έναν χρόνο αφότου κοινοπραξία με επικεφαλής τη Virgin Atlantic είχε παρέμβει για τη διάσωσή του βρετανικού αερομεταφορέα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ρεπορτάζ του Sky News, η ΕΥ είναι σε ετοιμότητα να διαχειριστεί ακόμη και το ενδεχόμενο εκκαθάρισης της Flybe, ένα σενάριο που θέτει σε κίνδυνο περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας. Από την πλευρά της η Flybe εξέδωσε ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας ότι παραμένει εν λειτουργία. 

«Η Flybe συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες και συνδεσιμότητα στους πελάτες μας, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν. Δεν σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ενδεχόμενη κατάρρευση της Flybe θα έλθει να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο αερομεταφορέων της Ευρώπης που τέθηκαν σε καθεστώς πτώχευσης, εν μέσω έντονων ανταγωνιστικών πιέσεων και χαμηλών περιθωρίων κέρδους στην αγορά πτήσεων μικρής διάρκειας. Η Τhomas Cook κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο, ενώ οι Air Berlin -δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας- και Monarch Airlines της Βρετανίας τέθηκαν σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης το 2017. Στον κατάλογο και οι περιπτώσεις της ισλανδικής Wow Air και της γαλλικής Aigle Azur.

H Flybe διαθέτει περίπου 75 αεροσκάη και πραγματοποιεί περισσότερα από 80 δρομολόγια σε Βρετανία και Ευρώπη. Ορισμένα από τα δρομολόγιά της είναι τα συντομότερης διάρκειας στην αεροπορική βιομηχανία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα