ΕΛ.Ι.Ν.Τ: Ετήσια συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας και βραβείο

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 18:20
UPD:18:25
Nomikou_Katerina_Photography

Η 12η ετήσια συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας οργανώθηκε στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το φετινό συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας με τίτλο «MARINE TECHNOLOGY IN 2020: SMARTER & GREENER» εστίασε στις προκλήσεις, αλλά και τις τάσεις που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον της παγκόσμιας ναυτιλίας μετά το 2020, μια χρονιά ορόσημο για τον κλάδο.

Στις εργασίες παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των αυτόνομων πλοίων, τα συστήματα και τους τρόπους βελτίωσης του πλοίου που το καθιστούν φιλικότερο προς το περιβάλλον και πιο βιώσιμο επιχειρηματικά.

NOMIKOU_KATERINA_PHOTOGRAPHY

Οι εταιρείες της ναυτιλιακής βιομηχανίας ανέδειξαν νέες τεχνολογίες και έξυπνες εφαρμογές πάνω στην απόδοση του πλοίου.

Η καθιερωμένη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανέδειξε τις επερχόμενες τάσεις κι εξελίξεις στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των πλοίων, των ναυτικών κινητήρων, του είδους των καυσίμων, καθώς και των συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων στη διαχείριση των πλοίων.

Στο παράλληλο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Royal Institution of Naval Architects, αναδείχθηκαν θέματα σχετικά με την τεχνολογία των πλοίων μεταφοράς LNG, αλλά και το LNG ως καύσιμο.

Το βράδυ της Τετάρτης στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος απονεμήθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) το βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ 2018 για τη συμβολή της στην καλλιέργεια και την προαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το επίσημο δείπνο του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. προς τιμή των καλεσμένων.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα