si-Cluster- Enterprise Greece: Αποστολή στην Toulouse Space Show

Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 12:51
UPD:13:02
Toulouse Space Show

Από προηγούμενη διοργάνωση

Επιχειρηματική αποστολή στην Τουλούζη της Γαλλίας από 26 έως 28 Ιουνίου οργανώνει το si-Cluster, το Ελληνικό Cluster στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, σε συνεργασία με τον αρμόδιο εθνικό φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών Enterprise Greece. Η αποστολή θα δώσει το «παρών» στην έκθεση Toulouse Space Show 2018 και οι οργανωτές προσκαλούν όσες εταιρείες ή φορείς ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος.

Η αποστολή πραγματοποιείται με το συντονισμό του Corallia και σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας (ΣΕΠΒΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η ελληνική παρουσία θα έχει εθνικό περίπτερο στο κεντρικότερο σημείο της έκθεσης για τη βέλτιστη συντονισμένη ανάδειξη των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, καθώς και για την καλύτερη πρόσβαση στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας του κλάδου των διαστημικών τεχνολογιών.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε B2B συναντήσεις με άλλους φορείς που θα παρευρεθούν στην έκθεση και την υποστήριξη της si-Cluster Business Development Ambassador που βρίσκεται στην Τουλούζη εδώ και 7 μήνες για να προετοιμάσει την ελληνική παρουσία.

Το Toulouse Space Show είναι η πιο γνωστή στον κλάδο εμπορική έκθεση στην Ευρώπη, ένα παγκόσμιο φόρουμ που είναι αφιερωμένο στις καινοτόμες λύσεις του διαστήματος και αναδεικνύει τις μελλοντικές τάσεις στη διαστημική τεχνολογία. Φέτος αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 3.000 επισκέπτες και 350 εκθέτες από 46 χώρες.

Tο si-Cluster προσκαλεί ενδιαφερόμενες δραστηριοποιούμενες στον κλάδο επιχειρήσεις, ερευνητικά ινστιτούτα, πανεπιστημιακά εργαστήρια να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην αποστολή μέχρι την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στο [email protected] Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για την κάλυψη των θέσεων.

Τι είναι το si-Cluster

Ο Ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) είναι το πρώτο και μοναδικό οικοσύστημα καινοτομίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Μονάδας Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), και συντονίζει τα δομικά στοιχεία ενός οικοσυστήματος ικανού να παράγει και να προσελκύσει υψηλού επιπέδου έρευνα, ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, ώστε να ανταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Μέσα από τις δραστηριότητες του, οι οποίες φέρνουν κοντά μεγάλες επιχειρήσεις και startups, ακαδημαϊκούς φορείς και ερευνητικά κέντρα, εθνικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές αρχές και άλλους φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επιδιώκει να τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη μιας ιδιαίτερα αναπτυσσόμενης και ανταγωνιστικής αγοράς, αξιοποιώντας το πλούσιο επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Παρέχοντας ένα αποδοτικό πλαίσιο λειτουργιών, υποδομών και διαχείρισης, αναπτύσσει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, προωθεί συνέργειες και ενισχύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των μελών του και εξυπηρετεί άλλους σημαντικούς κλάδους της εθνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας και κοινωνίας, όπως η Γεωργία, οι Μεταφορές, το Περιβάλλον, η Ασφάλεια, κλπ. Τα μέλη του si-Cluster έχουν αναγνωριστεί διεθνώς για τις καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις που αναπτύσσουν και διαθέτουν. Απευθύνονται στις διεθνείς αγορές και ήδη έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες, «ανοίγοντας» έναν ακόμη κλάδο δραστηριοποίησης για την Ελλάδα, η δυ-ναμική του οποίου δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για την αξιοποίηση προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης στη χώρα. Περισσότερες πληροφορίες στο www.si-cluster.gr.

Ο Enterprise Greece

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα