Ένα αουτσάιντερ στο τιμόνι της Toshiba

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 07:20
UPD:07:23
REUTERS/Toru Hanai

Το πρόσωπο, που καλείται να την οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση, επέλεξε η Toshiba. Πρόκειται για τον Νομπουάκι Κουρουματάνι, στέλεχος της CVC Capital Partners στην Ιαπωνία και πρώην πρόεδρο της Sumitomo Mitsui Banking Copr, με την επιλογή του να θεωρείται έκπληξη.

Ο 60χρονος Κουρουματάνι, που δεν ήταν στη λίστα με τα φαβορί για το πόστο, θα διαδεχθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Σατόσι Τσουνακάουα, ο οποίος από την 1η Απριλίου θα αναλάβει καθήκοντα επιχειρησιακού διευθυντή.  Ο Τσουνακάουα είχε αναλάβει την ηγεσία της εταιρείας τον Ιούνιο του 2016 και είναι από τα πλέον έμπειρα στελέχη, καθώς ανήκει στο δυναμικό της εδώ και 40 χρόνια.

Ο ιαπωνικός κολοσσός ηλεκτρονικών ειδών ταλανίζεται από ένα λογιστικό σκάνδαλο, ζημίες ρεκόρ και προσπάθειες δραστικών περικοπών.  Είναι δε σε διαδικασία πώλησης της μονάδας επεξεργαστών μνήμης, κορωνίδας των δραστηριοτήτων του, με στόχο να αντλήσει πολύτιμο ρευστό.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει όχι μόνο να εξυγιάνει τα οικονομικά της εταιρείας, αλλά και να αποκαταστήσει την εικόνα και την αξιοπιστία ενός ομίλου, που μετράει 143 χρόνια ζωής.

«Θα στηριχθώ στην εμπειρία μου και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανόρθωση της Toshiba» τόνισε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

Πηγές: Reuters, Bloomberg

Σχολιασμένα