Στο Atlantic Council, στην Ουάσιγκτον, μίλησε ο Ν. Παππάς

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 20:34
UPD:21:59
SOOC/Nikos Libertas

Η οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο ομιλίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά σε συνάντηση που διοργάνωσε το Think Tank διεθνών σχέσεων «Atlantic Council», με θέμα «Η Επόμενη Μέρα για την Ελληνική Οικονομία», στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις θετικές εξελίξεις που σημειώνουν όλα τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, στις προοπτικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων σε μεγάλα έργα υποδομών της χώρας, καθώς και στη στρατηγική της Ελλάδας για την οριστική έξοδο στις αγορές και για την υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της.

Μιλώντας στο Atlantic Council, o Νίκος Παππάς τόνισε ότι «Η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη και, μάλιστα, με βιώσιμο τρόπο. Ωστόσο, η ανάπτυξη από μόνη της δεν φτάνει. Ανάπτυξη γνώρισε η χώρα και κατά το παρελθόν, με τέτοιο τρόπο όμως που συσσώρευσε αυτά ακριβώς τα προβλήματα που οδήγησαν στην κρίση. Θέλουμε ανάπτυξη ταυτόχρονα με κοινωνικές πολιτικές: ήδη, 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι επωφελούνται από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ενώ έχουν δημιουργηθεί 350.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2015. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε διεθνή κόμβο εμπορίου, τηλεπικοινωνιών, ενέργειας κ.λπ. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, έχουμε ανάγκη από αξιόπιστα δίκτυα, ταχεία απόδοση Δικαιοσύνης, ξεκάθαρους κανόνες για τους επενδυτές».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα