Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική οικονομία

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 18:29
UPD:18:29
SOOC/Menelaos Myrillas

Σημαντικές αναμένεται να είναι οι οικονομικές επιπτώσεις από τις επερχόμενες αλλαγές στο κλίμα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της διαΝΕΟσις, πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά διάφοροι τομείς της ελληνικής οικονομίας, καθώς και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Ειδικότερα, η διαΝΕΟσις προχώρησε στη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής το διάστημα 2046 - 2065 σε σημαντικούς τομείς όπως το φυσικό περιβάλλον, το αστικό περιβάλλον και η δημόσια υγεία αλλά και σε νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας κ.ά.

Μια οκταμελής ομάδα επιστημόνων με συντονιστή τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Καρτάλη και μέλη, μεταξύ άλλων, τους Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρη Οικονόμου και Χάρη Κοκκώση, τον Καθηγητή του University of New South Wales Μάνθο Σανταμούρη και τους φυσικούς περιβάλλοντος από το ΕΚΠΑ Ηλία Αγαθαγγελίδη και Αναστάσιο Πολύδωρο, ανέλαβε την εκπόνηση μιας μελέτης σε συνεργασία με τη διαΝΕΟσις η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Στη μελέτη: 

  • καταγράφονται οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας,
  • αναλύονται οι επιπτώσεις της σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας,
  • αξιολογούνται η εθνική νομοθεσία και τα αναπτυξιακά προγράμματα σε ό,τι αφορά στην κλιματική αλλαγή και
  • διατυπώνονται συγκεκριμένες προτάσεις για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την μελέτη ΕΔΩ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα