ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ : Μακροπρόθεσμη Συμφωνία ΔΕΗ – ΑτΕ για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 13:43
UPD:23:53Ανακοίνωση

 

5/10/2016               

 

Μακροπρόθεσμη Συμφωνία ΔΕΗ – ΑτΕ για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας

 

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ενημερώνει ότι σε συνέχεια των αποφάσεων της ΕΓΣ της ΔΕΗ που έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη 5/10/2016 η Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) θυγατρική εταιρεία του Ομίλου προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης 7ετούς διάρκειας για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ (2014 - 2020).

 

Η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα εντατικών αλλά και πολύμηνων διαπραγματεύσεων των δύο μερών και κλείνει οριστικά την αντιπαράθεση ΔΕΗ – Αλουμίνιον της Ελλάδος για την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Υπογραμμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα με γνώμονα το οικονομικό συμφέρον των δύο εταιρειών τη συναινετική διευθέτηση προβλημάτων της ενεργειακής αγοράς και βεβαίως την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας.

 

Ο Όμιλος εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη συμφωνία η οποία αναγνωρίζει τα ειδικά καταναλωτικά χαρακτηριστικά της Αλουμίνιον της Ελλάδος ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη ρευστότητα της ΔΕΗ σε μία δύσκολη συγκυρία.

 

Πάγια θέση του Ομίλου είναι η στήριξη της ΔΕΗ διότι χωρίς την ΔΕΗ δεν υπάρχει αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας ούτε ενεργοβόρος  βιομηχανία στην Ελλάδα.

Την επανειλημμένη τοποθέτηση αυτή του Προέδρου του Ομίλου σε Γενικές Συνελεύσεις δημόσιες τοποθετήσεις κτλ. έρχεται να επιβεβαιώσει το σκέλος της συμφωνίας που προβλέπει άμεση προκαταβολή εκ μέρους του Ομίλου ατόκως του ποσού των €100εκ .

 

Η συμφωνία επίσης προβλέπει ότι στην αρχή κάθε συμβατικού  έτους η Αλουμίνιον της Ελλάδος θα προκαταβάλλει επίσης ατόκως στη ΔΕΗ το 30% της ετήσιας αξίας του ρεύμα

Υπέρ της ΔΕΗ επίσης συμφωνήθηκε και ο τελευταίος εμπορικός όρος: σε περίπτωση αύξησης των τιμών Αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου η ΔΕΗ λαμβάνει bonus στη τιμή της μεγαβατώρας. Σε περίπτωση όμως μείωσης της τιμής από τα τρέχοντα επίπεδα η ΔΕΗ δεν υφίσταται κανένα penalty.

 

Η αμοιβαία επωφελής και λεπτομερώς δομημένη αυτή συμφωνία σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στις σχέσεις της ΔΕΗ –της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας –με το μεγαλύτερο πελάτη της. Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας και του νέου οικονομικού μοντέλου της χώρας προϋποθέτει μια διεθνώς ανταγωνιστική βιομηχανία και μια ισχυρή και υγιή οικονομικά και λειτουργικά ΔΕΗ.

  

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

κα Έλλη Γαρδίκη Senior Communication OfficerPress Office τηλ. 210 6877489  φαξ. 210 6877400 e-mail elli.gardiki@mytilineos.grelli.gardiki@mytilineos.gr

 

Ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας & Μεταλλείων Ενέργειας και Έργων EPC. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990 είναι Εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 13 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 2.700 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ομίλου στη διεύθυνση www.mytilineos.gr.

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ

Σχολιασμένα