Συνδεδεμένα με «κόκκινα» δάνεια ακίνητα 33 δισ. ευρώ

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 09:44
UPD:09:55
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Σε έναν ακόμα κρίσιμο παράγοντα για την αγορά των ακινήτων, η οποία δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, εξελίσσονται τα ακίνητα που είναι συνδεδεμένα με τα αποκαλούμενα «κόκκινα» δάνεια.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Μάριος Κολιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Alvarez Marsal, στο 16ο Συνέδριο Prodexpo για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, το οποίο ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με χορηγούς τη Ναυτεμπορική και το naftemporiki.gr, η αξία των ακινήτων που είναι συνδεδεμένα με δάνεια στις ελληνικές τράπεζες είναι 103 δισ. ευρώ. Από αυτά, περίπου τα 33 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι αντιστοιχούν στην αξία των ακινήτων που βρίσκονται υποθηκευμένα και τα δάνειά τους δεν εξυπηρετούνται.

Ο φόβος είναι ότι η όποια διαχείριση επιχειρηθεί για τα «κόκκινα» δάνεια θα έχει αντίκτυπο στην αξία της ακίνητης περιουσίας καθώς το πρώτο που θα συμβεί είναι η υπερπροσφορά ακινήτων. Βεβαίως στη Prodexpo εκφράστηκαν και διαφορετικές απόψεις από στελέχη της αγοράς που είπαν ότι όπου αλλού οι τράπεζες αποφάσισαν να κλείσουν το κεφάλαιο «κόκκινα» δάνεια δεν είχε καταστροφικές συνέπειες. Αντίθετα, λειτούργησε εξυγιαντικά και για την αγορά των ακινήτων.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα