Στο Παρίσι αντιπροσωπεία του ΣΕΒ

Σειρά συναντήσεων για τους Έλληνες βιομήχανους
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 20:19
UPD:20:24
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ ανέλυσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα, αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες που υπάρχουν για νέες επενδύσεις και την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών στη χώρα μας (φωτ. αρχείου).

Στο Παρίσι βρέθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής - βιομηχανικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον γαλλικό Σύνδεσμο Βιομηχάνων (MEDEF), συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση γαλλικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα, τον προσεχή Δεκέμβριο, με σκοπό τη διερεύνηση επενδυτικών πρωτοβουλιών και επιχειρηματικών συμπράξεων.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για την ενίσχυση της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, την προώθηση επενδύσεων σε βιομηχανικά δίκτυα υψηλής προστιθέμενης αξίας, τη διαμόρφωση ενεργειακής πολιτικής με ανταγωνιστικό κόστος, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων και την αποφυγή οικονομικής ανάκαμψης χωρίς νέες θέσεις εργασίας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ ανέλυσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα, αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες που υπάρχουν για νέες επενδύσεις και την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών στη χώρα μας.

ΣΕΒ και MEDEF υπέγραψαν κοινή διακήρυξη συνεργασίας, με την οποία δεσμεύονται να αναπτύξουν δράσεις, όπως επενδυτικές συναντήσεις, εμπορικές συναντήσεις, κοινά roadshows, δράσεις στρατηγικής πληροφόρησης, κ.α., μετά την ολοκλήρωση της πρώτης επισκόπησης προόδου του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το διμερές εμπόριο ανέρχεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ, σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σήμερα στη Γαλλία, ενώ περισσότερες από 120 γαλλικές εταιρείες, δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έχουν επενδύσει περίπου 3 δισ. ευρώ, τα τελευταία χρόνια.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από ευρύ φάσμα τομέων, όπως οι κατασκευές, ενέργεια, βιομηχανία (μέταλλα), φάρμακα, λιανεμπόριο, πληροφορική & επικοινωνίες, ασφάλειες, τράπεζες και βιομηχανικός εξοπλισμός.

Oι Έλληνες επιχειρηματίες συναντήθηκαν και με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Παρίσι ολοκληρώνεται, αύριο, κατόπιν της συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα