Skip to main content

Τέλος από τη Σεβίλλη ο Σαμπάολι

REUTERS/Murad Sezer

Με τέσσερις ήττες στους τελευταίους επτά αγώνες πρωταθλήματος και μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ο μεγάλος ισπανικός σύλλογος δεν μπορούσε να περιμένει άλλο.

Η Σεβίλλη απέλυσε σήμερα (21/3) τον Χόρχε Σαμπάολι, με τον σύλλογο της LaLiga να βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι Ανδαλουσιανοί έχουν χάσει τέσσερα από τα επτά τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου του ντροπιαστικού 1-6 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αν και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Europa League, βρίσκονται στη 14η θέση της LaLiga με 28 βαθμούς μετά την ήττα της Κυριακής (0-2) από τη Χετάφε, 12 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ο 63χρονος Αργεντινός ήταν επίσης προπονητής της Σεβίλλης τη σεζόν 2016-2017, ενώ την επόμενη οδήγησε την Εθνική Αργεντινής.

«Μετά την ήττα στη Χετάφε, που αφήνει την ομάδα ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ο σύλλογος αποφάσισε να χωρίσει το δρόμο του με τον Αργεντινό προπονητή ενόψει της διεθνούς διακοπής», ανέφερε η Σεβίλλη σε ανακοίνωσή της.

«Ο Σαμπάολι δεν θα διευθύνει πλέον τη σημερινή προπόνηση… ενώ ο σύλλογος εργάζεται ήδη για την πρόσληψη νέου προπονητή το συντομότερο δυνατό».

Η Σεβίλλη είναι έξι φορές νικήτρια του Europa League (ρεκόρ) και στους «8» θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ο πρώτος αγώνας της στη LaLiga μετά τη διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων είναι με τη 15η Κάντιθ την 1η Απριλίου.