Skip to main content

Champions League: Κορυφαία ομάδα όλων των εποχών η Μπάγερν

Με το «τρίποντο» επί της Τότεναμ (3-1) το βράδυ της Τετάρτης (11/12), η Μπάγερν Μονάχου ολοκλήρωσε την παρουσία της στην φάση των ομίλων του Champions League με το απόλυτο νικών (6Χ6) κι έγινε η κορυφαία ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης, τόσο σε επίπεδο συγκομιδής βαθμών, όσο και σε αυτό της διαφοράς των γκολ.

Αν και πρόσφατα άλλαξαν προπονητή, με τον Χανς Φλικ να διαδέχεται τον Νίκο Κόβατς, οι Βαυαροί όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά κατάφεραν να τελειώσουν την φάση των ομίλων πετυχαίνοντας το απόλυτο σε νίκες (18β.) με το 6Χ6 που έκαναν (επικράτησαν εντός κι εκτός έδρας τις άλλες τρεις ομάδες του 2ου ομίλου, Τότεναμ, Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα).

Η γερμανική ομάδα παραβίασε τις αντίπαλες εστίες 24 φορές, ενώ δέχτηκε μόλις 5 γκολ. Ο συντελεστής αυτός (+19) την καθιστά ως την καλύτερη ομάδα που έχει περάσει ποτέ από την φάση των ομίλων, καθώς η προηγούμενη που κατείχε το σχετικό ρεκόρ ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης από το 2012, όταν είχε ολοκληρώσει τους ομίλους με 6Χ6, αλλά με τη διαφορά των τερμάτων της στο +17.

Πρώτος σκόρερ, επίσης, της διοργάνωσης έως τώρα είναι ο στράικερ της Μπάγερν, Ρόμπερ Λεβαντόφσκι (10 γκολ).