Skip to main content

Πτώση στη Wall- Διεκόπη το εκρηκτικό ράλι της Nvidia

REUTERS/Mike Blake

Σε εβδομαδιαία βάση, και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με πτώση

Mε πτώση έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς το εκρηκτικό ράλι της Nvidia διεκόπη στο τέλος μίας εβδομάδας που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα.

Ο S&P 500 απώλεσε 0,65% της αξίας του, κλείνοντας στις 5.123,69 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,16% στις 16.085,11 μονάδες. Kαι οι δύο διολίσθησαν σε αρνητικό έδαφος, αφού όμως άγγιξαν νέο ιστορικό υψηλό στην αρχή της συνεδρίασης. Ο Dow Jones υποχώρησε 68,66 μονάδες ή 0,18% για να κλείσει στις 38.722,69 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με πτώση. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,26%, ενώ ο Dow και ο Nasdaq παρουσίασαν απώλειες 0,93% και 1,17% αντίστοιχα. Πρόκειται για την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση για τον Dow από τον Οκτώβριο.

Οι μετοχές υποχώρησαν σήμερα, καθώς το αρχικό ράλι της Nvidia έχασε ταχύτητα, με το «αγαπημένο παιδί» της τεχνητής νοημοσύνης να υποχωρεί περισσότερο από 5% στη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο, παρά την υποχώρηση αυτή, η μετοχή της ενισχύθηκε περισσότερο από 6% στην εβδομάδα. Το ράλι αυτό έχει προσθέσει περισσότερο από 1 τρισ.δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αυτό τον χρόνο.

Παρότι η Nvidia άσκησε πιέσεις στην τεχνολογία, η Apple ενισχύθηκε περισσότερο από 1%. Παρά την άνοδο όμως, η μετοχή της εξακολουθεί να καταγράφει απώλειες άνω του 4% στην εβδομάδα, παρουσιάζοντας την χειρότερη επίδοση μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones.

Σε επίπεδο οικονομίας, τα νέα στοιχεία για την απασχόληση Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ προσέφεραν κάποιες αμφιλεγόμενες ενδείξεις για το πότε θα ήταν ασφαλές για την Φέντεραλ Ριζέρβ να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Από τη μία, ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα ήταν περισσότερες του αναμενομένου, 275.000 συγκρατικά με τις αρχικές εκτιμήσεις για 198.000. Τα στοιχεία σημαίνουν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ανθεκτική.
Από την άλλη όμως, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9% από 3,7% και ο ρυθμός αύξησης των μισθών μετριάστηκε περισσότερο του αναμενομένου, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει το σενάριο για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο από την Φέντεραλ Ριζέρβ.

«Οι επενδυτές θα μπορούν να πάρουν όποιο μήνυμα θέλουν από τα σημερινά στοιχεία. Θεωρώ ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν επαρκές επίπεδο εμπιστοσύνης στην Φέντεραλ Ριζέρβ για να προσαρμόσει κατάλληλα τη νομισματική πολιτική της», αναφέρει ο Τζορτζ Ματέβο, επικεφαλής επενδύσεων της Key Private Bank.