Skip to main content

Γύρισε σε άνοδο η Wall

REUTERS/Brendan McDermid

Oι επενδυτές επέστρεψαν σε αγορές μετά την πτώση των τριών βασικών χρηματιστηριακών δεικτών επί δύο διαδοχικές συνεδριάσεις

Σε άνοδο γύρισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τον S&P 500 να ανακάμπτει από τις τελευταίες απώλειες.

Ο δείκτης ενισχύθηκε 0,51%,κλείνοντας στις 5.104,76 μονάδες, ενώ ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,58% στις 16.031,54 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 75,86 μονάδες ή 0,2%, για να κλείσει στις 38.661,05 μονάδες, με την άνοδό του να συγκρατείται από την πτώση άνω του 2% της μετοχής της Disney.

Oι επενδυτές επέστρεψαν σε αγορές μετά την πτώση των τριών βασικών χρηματιστηριακών δεικτών επί δύο διαδοχικές συνεδριάσεις. Ωστόσο, τα κέρδη ήταν συγκρατημένα, καθώς η Apple διολίσθησε ξανά στο «κόκκινο» εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της προβληματικής αμερικανικής περιφερειακής τράπεζας New York Community Bancorp.

Ενώ ο Nasdaq παρουσίασε κέρδη στη σημερινή συνεδρίαση, δεν τον ακολούθησαν όλα τα μεγάλα ονόματα από τον χώρο της τεχνολογίας. H Apple υποχώρησε για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, παρότι η Nvidia παρουσίασε κέρδη άνω του 2%. Η Alphabet και η Tesla κινήθηκαν επίσης καθοδικά στη συνεδρίαση.

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών ταλαντεύθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών, αφότου η New York Community Bancorp ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου ύψους άνω του 1 δισ.δολαρίων.

Η μετοχή της τράπεζας, ενώ αρχικά είχε υποχωρήσει έως 47%, εν συνεχεία ανέκαμψε και γύρισε σε άνοδο περίπου 7,5%. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της ωστόσο ανεστάλη αρκετές φορές στη διάρκεια της ημέρας.

Οι συναλλασσόμενοι παρακολούθησαν επίσης με αμείωτο ενδιαφέρον την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος μιλώντας στο Καπιτώλιο είπε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει κάποια στιγμή τα επιτόκιά της φέτος, όμως προτού αλλάξει πολιτική χρειάζεται περισσότερες διαβεβαιώσεις από το μέτωπο του πληθωρισμού.

«Πιστεύουμε ότι η νομισματική πολιτική μας έχει φθάσει στο απόγειο στο σημερινό κύκλο σύσφιγξης. Εάν η οικονομία αναπτυχθεί όπως αναμένεται, τότε θα μπορούσαμε να αρχίσουμε την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής κάποια στιγμή στη διάρκεια του έτους», υπογράμμισε.

Οι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής μετά τις δηλώσεις του Πάουελ, είπε ο Ντέιβιντ Ράσελ της TradeStation. Ωστόσο, υπάρχει ευρεία συναίνεση ως προς το μελλοντικό μονοπάτι της νομισματικής πολιτικής με τα υψηλότερα επιτόκια πλέον να γίνονται λιγότερο επικίνδυνα.

«Η απουσία ειδήσεων είναι καλή είδηση εκ μέρους του Πάουελ. Επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προσανατολίζεται σε μείωση των επιτοκίων κάποια στιγμή στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, επισημαίνοντας και τους κινδύνους από μία καθυστέρηση στη μείωση των επιτοκίων», προσέθεσε ο Ράσελ.