Skip to main content

Wall: Απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση

REUTERS/Brendan McDermid

Απότομη πτώση των κορυφαίων τεχνολογικών ονομάτων

Οι μετοχές υποχώρησαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς η απότομη πτώση των κορυφαίων τεχνολογικών ονομάτων, όπως η Apple, παρέσυραν σε απώλειες ολόκληρη την αγορά από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά της.

Ο Nasdaq υποχώρησε 1,65% στις 15.939,59 μονάδες, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές άσκησαν πιέσεις σε ολόκληρη την αγορά. Ειδικά, ο πιο συγκεντρωτικός δείκτης τεχνολογίας Nasdaq 100 απώλεσε περισσότερο από 2% της αξίας του, στις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τις 25 Οκτωβρίου, οπότε είχε υποχωρήσει 2,5%.

Ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες της τάξης των 404,64 μονάδων 1,04% στις 38.585,19 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,02% κλείνοντας στις 5.078,65 μονάδες.

Η μετοχή της Apple υποχώρησε περίπου 3% μετά τα στοιχεία της Counterpoint Research ότι οι πωλήσεις iPhone βούλιαξαν στην Κίνα τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024, αλλά και την είδηση για το κλείσιμο της μονάδας της στο Βερολίνο μετά από εμπρηστική επίθεση.

Επίσης, αρκετές από τις υπόλοιπες κορυφαίες τεχνολογικές μετοχές, μεταξύ των οποίων Netflix και Microsoft, συρρικνώθηκαν περισσότερο από 3%, ενώ η μετοχή της Tesla βούλιαξε περίπου 4%. Ο κλάδος της τεχνολογίας πληροφορικής του S&P 500 καθοδήγησε τις απώλειες του δείκτη με πτώση άνω του 2%.

«Όσο μεγαλύτερη η άνοδος τόσο πιο απότομη η πτώση», σημειώνει ο Σκοτ Λάντνερ της Horizon Investments.

Eκτός του τεχνολογικού κλάδου, η Target ενισχύθηκε 12% αφότου τα κέρδη της ήταν καλύτερα του αναμενομένου στο τέταρτο τρίμηνο του 2024, ενώ η AeroVironment σημείωσε ράλι 28% μετά τα καλύτερα του αναμενομένου τριμηνιαία αποτελέσματα και τις ευνοϊκές προοπτικές της αμυντικής εταιρείας.