Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα ρεκορ του Titan και το μέρισμα στην Jumbo

Φωτ. αρχείου (Πηγή: titan-cement.com)

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Επίπεδα ρεκόρ: Σε ιστορικά υψηλά βρίσκεται η μετοχή της Titan, η οποία ξεπερνά πλέον τα 24 ευρώ για πρώτη φορά από το 2019, όταν και ολοκληρώθηκε ο ολικός μετασχηματισμός του Ομίλου. Μάλιστα, στις ανοδικές προοπτικές «πιστεύει» και η Citi, η οποία τοποθετεί τη μετοχή στα top-picks, δίνοντας τιμή – στόχο στα 26 ευρώ. Μία ανάσα από το 1,9 δισ. ευρώ απέχει η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης.

Στόχος τα 6 ευρώ: Να αξιοποιήσει το ευοίωνο momentum γύρω από το Χρηματιστήριο επιχειρεί η μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία χθες κατάφερε να διαφύγει από την αντίσταση των 5,5 ευρώ, καταγράφοντας άνοδο σχεδόν 3%. Πλέον, επόμενος στόχος είναι τα 6 ευρώ, τα οποία συνιστούν υψηλό 14ετίας.

Κάλυψη από Eurobank: Τιμή – στόχο στα 8,20 ευρώ δίνει για την Entersoft η Eurobank Equities, η οποία αρχίζει την κάλυψη για τη μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας. Σήμερα η αξία της εισηγμένης στο ταμπλό ανέρχεται στα 188 εκατ. ευρώ (6,20 ευρώ/μετοχή), διορθώνοντας κατά περίπου 2% από τις αρχές του έτους, ως απόρροια του μεγάλου ράλι στο προηγούμενο 12μηνο.

Με το βλέμμα στις 7/2: Οι μέτοχοι της Jumbo μετρούν αντίστροφα για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της 7ης Φεβρουαρίου, κατά την οποία αναμένεται να σφραγιστεί η προσφάτως ανακοινωθείσα έκτακτη χρηματική διανομή, συνολικού ύψους 81,6 εκατ. ευρώ. Στα 26,4 ευρώ η τιμή της μετοχής στο ταμπλό, με την κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να ανέρχεται στα 3,6 εκατ. ευρώ.