Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η νέα τιμή – στόχος για την ΕΧΑΕ και το «5άρι» της Intrakat

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Περιθώριο 30%: Τιμή – στόχο 6,68 ευρώ δίνει για τη μετοχή της ΕΧΑΕ η Alpha Finance, η οποία «βλέπει» ένα περιθώριο ανόδου περίπου 30% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η χρηματιστηριακή «ποντάρει» πολλά στην εκτιμώμενη ανάπτυξη του Χ.Α., κάτι το οποίο θα ανεβάσει τη μερισματική απόδοση στο 5%. Πάντως, μετά το +51% του τελευταίου 12μήνου, η μετοχή έχει πατήσει ελαφρώς «φρένο», υποχωρώντας κατά 1% από τις αρχές του έτους.

Έγραψε «5»: Για πρώτη φορά από το… μακρινό 2009 η μετοχή της Intrakat εμφάνισε το «5», καθώς το +0,2% της Παρασκευής αποδείχθηκε αρκετό ώστε η εταιρεία να φθάσει στα 5 ευρώ/μετοχή. Μ’ αυτό τον τρόπο, το ράλι διευρύνθηκε στο +9,4% από τις αρχές του 2024, δίνοντας συνέχεια στο άλμα 220% του 2023. Άνω των 800 εκατ. ανέρχεται πλέον η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, η οποία είναι η πολυτιμότερη του MID CAP.

Καλύτερη εικόνα: Εμφανώς καλύτερη εικόνα παρουσιάζει μέσα στο 2024 η μετοχή της Motor Oil, η οποία απέχει μία «ανάσα» από τα ιστορικά υψηλά των 25,7 ευρώ. Με άνοδο 4,5% από τις αρχές του έτους, η απόσταση από τα επίπεδα ρεκόρ είναι μικρότερη του 1%. Η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης ετοιμάζεται να υπερβεί τα 2,8 δισ., ενόσω ο δείκτης P/E παραμένει σε άκρως ελκυστικά επίπεδα.

Νέοι κανόνες: Αλλαγές στους Κανόνες Διαχείρισης και Υπολογισμού των Δεικτών ανακοίνωσαν το Χρηματιστήριο και ο FTSE Russell. Συγκεκριμένα, για την τελική κατάταξη των εταιρειών στην τακτική τους αναθεώρηση θα λαμβάνεται υπόψη η μέση συνολική κεφαλαιοποίηση του τελευταίου μήνα της εκάστοτε περιόδου αξιολόγησης και όχι η συνολική κεφαλαιοποίηση της τελευταίας εργάσιμης ημέρας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.