Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

INTIME – NEWS

H τιμή στόχος για την Intralot, οι αλλαγές στη Loulis, η άνοδος 3μήνου στη ΓΕΚ και το ρεκόρ της Mytilineos

Περιθώριο 41%: Στο 1,55 ευρώ θέτει τον πήχη για τη μετοχή της Intralot η Ambrosia Capital, η οποία ξεκινά την κάλυψη της εισηγμένης. Η τιμή – στόχος είναι υψηλότερη κατά 41% από τα τρέχοντα επίπεδα του 1,10 ευρώ, το οποίο θεωρείται το καλύτερο από το 2018. Κι όλα αυτά εν όψει της ομολογιακής έκδοσης των 130 εκατ., η οποία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Αλλαγές στο Δ.Σ.: Αλλαγές στη διοίκηση της Loulis Food Ingredients έφερε η αποχώρηση του Τζιανλούκα Φαμπρί από την Al Dahra Agriculture, η οποία διατηρεί το 20% των μετοχών της ελληνικής εισηγμένης. Νέος CEO στην αραβική εταιρεία ανέλαβε ο Αρνούντ φαν ντεν Μπεργκ, ο οποίος θα κατέχει πλέον θέση μη εκτελεστικού μέλους στο Δ.Σ. της Loulis.

Μεγάλη άνοδος: Την καλύτερη συνεδρίαση από τις 10/10/2023 πέτυχε τη Δευτέρα η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία έκλεισε με άνοδο σχεδόν 3,5%, με αποτέλεσμα να φθάσει στις παρυφές των 13,6 ευρώ. Το συγκεκριμένο επίπεδο απέχει μόλις 1 ευρώ από τα υψηλά 24ετίας, τα οποία είχαν σημειωθεί τον Ιούλιο του 2023, όταν τα σενάρια για πώληση της Τέρνα Ενεργειακή «κυριαρχούσαν» στην αγορά.

Πλησιάζει τα ρεκόρ: Λιγότερο από δύο ποσοστιαίες μονάδες μακριά από τα ιστορικά υψηλά των 38,28 ευρώ απέχει πλέον η μετοχή της Mytilineos, η οποία βρίσκεται στα 37,7 ευρώ. Με μεταβολή σχεδόν +3% στο πρώτο πενθήμερο του 2024, η αξία της εισηγμένης είναι μία «ανάσα» από τα 5,4 δισ. ευρώ.