Skip to main content

Wall Street: H Boeing επιβαρύνει τον Dow Jones – Ράλι για τη μετοχή της Nvidia

REUTERS/Andrew Kelly

Άνοδος για S&P και Nasdaq λόγω μετοχών τεχνολογίας

Το ατύχημα με το Boeing 737-Max9 επιβαρύνει τις μετοχές της, αλλά και τον βιομηχανικό δείκτη Dow στη Wall Street. Πάντως οι μετοχές του δείκτη δείχνουν κάποια σχετικά σημάδια ζωής μετά το δύσκολο ξεκίνημα του έτους την περασμένη εβδομάδα.

Η Boeing σημείωσε μεν βουτιά 7%, αλλά περιόρισε ελαφρώς τις προηγούμενες απώλειες. Οι μετοχές των προμηθευτών Spirit AeroSystems και Alaska Air σημείωσαν επίσης πτώση.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite ήταν αμφότεροι σταθερά θετικά, με οδηγό τις μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών μετοχών, οι οποίες υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα μετά το τεράστιο 2023.

Ανάκαμψη σημείωσαν και τα ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού τίτλου να υποχωρεί και πάλι κάτω από το 4%.

Κατά τα άλλα, η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο άνω του 4% και διαπραγματεύεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών μετά την αποκάλυψη τριών νέων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης. Οι μετοχές οδεύουν επίσης προς την καλύτερη ημέρα τους από τον Αύγουστο.

Σημαντικά υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου, τη Δευτέρα αφού η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τιμές του αργού για όλες τις περιοχές, σε μια ένδειξη ότι το βασίλειο βλέπει χαμηλότερη παγκόσμια ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο Brent έκαναν βουτιά πάνω από 3% κάτω από τα 76 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI υποχώρησε 4,66% στα 70 δολάρια. Οι μετοχές των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών εισηγμένων στην Ευρώπη επίσης σημείωσαν πτώση..

Διαβάστε επίσης

Χρηματιστήριο: Με «άλμα» έφθασε στα υψηλά 5,5 μηνών