Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστήριο: Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Οι μεγάλες προσδοκίες της ΔΕΗ, το «πρασίνισμα» της Quest, τα όρια διακύμανσεις και το ράλι 30% στη UNIBIOS

Μεγάλες προσδοκίες: Μεγάλες είναι οι προσδοκίες για την Capital Markets Day της ΔΕΗ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 23/1 στο Λονδίνο. Η διοίκηση του κ. Στάσση θα παρουσιάσει το νέο 5ετές επιχειρηματικό business plan, χωρίς να αποκλείεται και κάποια… έκπληξη. Στο ταμπλό, πάντως, η μετοχή βρίσκεται μία «ανάσα» από τα 12 ευρώ, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2014.

«Πράσινη» εξαγορά: Να «πρασινίσει» περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό του προσπαθεί ο Όμιλος QUEST, ο οποίος προχώρησε -έναντι 7,7 εκατ. ευρώ- στην εξαγορά φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πέλλα, ισχύος 4,48 MW. Πλέον, η συνολική «πράσινη» ενέργεια του Ομίλου ανέρχεται σε 39,3 MW. Υπενθυμίζεται ότι στο 9μηνο του 2023, τα έσοδα από τον συγκεκριμένο τομέα υποχώρησαν ελαφρώς κατά 5%.

Όριο στο 10%: Με περιορισμένο εύρος διακύμανσης θα διαπραγματεύονται από σήμερα (8/1) οι μετοχές των Trastor, Καρέλια, Reds, Alpha Αστικά Ακίνητα και AVE. Έπειτα από σχετική απόφαση, συγκεκριμένα, το ανώτατο όριο μεταβολής σε σχέση με την τιμή εκκίνησης τοποθετείται στο +/- 10%.

Ράλι 30%: Ένα ράλι της τάξης του 30% καταγράφει μέσα στις πρώτες συνεδριάσεις του 2024 η μετοχή της UNIBIOS, η οποία έχει εκτιναχθεί στα επίπεδα του 2014, φέρνοντας τη συνολική κεφαλαιοποίηση στο κατώφλι των 25 εκατ. ευρώ. «Game changer» για τις προοπτικές της εταιρείας επεξεργασίας υδάτων η πρόσφατη πώληση ακινήτου στον Βόλο.