Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

EUROKINISSI

Τα 10 δισ. της Coca Cola, η άνοδος της Performance, το ξύπνημα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και η Καρέλιας του 1 δισ. ευρώ

Τα 10 δισ. ευρώ: Έτοιμη να γίνει και πάλι η μοναδική εισηγμένη με χρηματιστηριακή αξία άνω των 10 δισ. ευρώ είναι η Coca – Cola HBC, η οποία απέχει λιγότερα από 79 εκατ. από τον μεγάλο στόχο. Παρ’ όλα αυτά, η απόσταση από τα προ-πολέμου (32 ευρώ) και τα προ-πανδημίας (34 ευρώ) επίπεδα παραμένει μεγάλη.

«Άνοδος» στην Α’: Για τις 31/1 έχει οριστεί η έκτακτη Γ.Σ. της Technology Permormance, με κύριο θέμα συζήτησης τη μετάταξη στην Κύρια Αγορά. Με παρουσία στην ΕΝΑ από το 2008, κεφαλαιοποίηση 70 εκατ. ευρώ και επαρκή μετοχική διασπορά, η εταιρεία ετοιμάζεται για την… Α’ Εθνική.

Επιτέλους ξύπνησε: Από λήθαργο, ο οποίος κράτησε τέσσερις μήνες, ξύπνησε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η οποία επέστρεψε στα 2 ευρώ για πρώτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου, χάρη σ’ ένα ράλι σχεδόν 7% στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Δίχως μια περαιτέρω ενίσχυση της διασποράς, ωστόσο, δύσκολα θα φθάσει στα επίπεδα της πραγματικής της αξίας.

Τσιγάρα αξίας 1 δισ.: Πολύ κοντά στο να καταστεί η 21η εισηγμένη με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισ. ευρώ είναι η ΚΑΡΕΛΙΑΣ, η οποία χρειάζεται μόλις 34 εκατ. για να φθάσει στο ιστορικό ορόσημο. Φυσικά, αν η διοίκηση ενδιαφερόταν για την εικόνα στο ταμπλό, το 1 δισ. ευρώ θα είχε επιτευχθεί εδώ και αρκετό διάστημα. Αλλά κάλλιο αργά, παρά ποτέ.