Skip to main content

Apple: Υποβάθμιση της μετοχής σε underweight από την Barclays

Χαμηλός ο πήχης για τη ζήτηση του νέου iPhone

Οι χαμηλές προσδοκίες για τη ζήτηση για το νέο iPhone της Apple οδήγησαν τη Barclays να υποβαθμίσει τη μετοχή του κολοσσού της τεχνολογίας.

Οι αναλυτές της Barclays με επικεφαλής τον Tim Long μείωσαν την αξιολόγησή τους για την Apple σε underweight και την τιμή-στόχο στα 160 δολάρια από 161 δολάρια, υποδηλώνοντας πτώση 17% μέσα στο επόμενο έτος. Η μετοχή σημείωσε απώλειες έως και 1,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street την Τρίτη.

«Αναμένουμε αντιστροφή μετά από ένα έτος όπου τα περισσότερα τρίμηνα χάθηκαν και η μετοχή υπεραπέδωσε», έγραψαν οι αναλυτές της Barclays σε σημείωμά τους την Τρίτη. «Οι εκτιμήσεις μας παραμένουν αρνητικές για το iPhone 15 και δεν βλέπουμε χαρακτηριστικά ή αναβαθμίσεις που είναι πιθανό να κάνουν το iPhone 16 πιο ελκυστικό».

Οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν περίπου 50%, ποσοστό ρεκόρ πέρυσι και είδαν την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι η ναυαρχίδα της θα αντέξει σε μια υποτονική οικονομία. Ωστόσο, έχουν προκύψει αμφιβολίες για το κατά πόσον η μετοχή θα μπορέσει να επαναλάβει τόσο μεγάλα κέρδη, δεδομένου του αυξανόμενου ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Huawei.

Με πληροφορίες από Bloomberg