Skip to main content

Δημήτρης Κούτρας: Το πρόσωπο πίσω από το ράλι της Δομικής

Επί προσωπικού: Η ιστορία του Δημήτρη Κούτρα και το hot-story της κρητικής κατασκευαστικής

Μετά την αποχώρησή του από την Intrakat, πολλοί θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα για τη… σύνταξη. Άλλωστε, ο ίδιος πλησιάζει πλέον τα 80 έτη. Όμως, ο Δημήτρης Κούτρας, ο οποίος έχει ταυτιστεί όσο λίγοι με τον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας, επέλεξε να διαψεύσει άπαντες και να κάνει το επόμενο βήμα στην πολυετή καριέρα του.

Έτσι, στα μέσα του 2023, έπειτα από ένα αποτυχημένο φλερτ με την ΑΚΤΩΡ, αποφάσισε να μετακομίσει στο Ηράκλειο, αποκτώντας το 29,3% των μετοχών της Δομικής Κρήτης και αναλαμβάνοντας τα ηνία του διοικητικού συμβουλίου.

Ο μεταλλειολόγος μηχανικός, με την «πλούσια» εμπειρία κυρίως σε Ελλάκτωρ και Intrakat, έχει ήδη καταφέρει να οδηγήσει την κατασκευαστική εταιρεία στην επόμενη… πίστα, αναβαθμίζοντας αισθητά το προφίλ της.

Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται ανάγλυφα στο ταμπλό, με τη μετοχή της εταιρείας να «τρέχει» ένα ράλι της τάξης του 325% μέσα στο 2023, «φιγουράροντας» στην κορυφή των φετινών αποδόσεων και εκτινασσόμενη στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 20ετίας.

Με γοργούς ρυθμούς, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έχει προσεγγίσει τα 55 εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας και το θετικό momentum του κλάδου.

Ένας από τους βασικούς στόχους του κ. Κούτρα είναι η γεωγραφική επέκταση του χαρτοφυλακίου, με την εταιρεία ήδη να αναλαμβάνει τα πρώτα έργα εκτός Κρήτης, υπογράφοντας συμβάσεις σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, το βλέμμα παραμένει στραμμένο και στα μεγάλα project του νησιού, όπως ο ΒΟΑΚ, ενώ και οι κλάδοι της ενέργειας και του real estate προσφέρουν ορισμένες πολύτιμες επιλογές.

Όταν ο κ. Κούτρας αποφάσισε να μεταβεί στην Κρήτη, κλήθηκε να βάλει από την τσέπη του 4,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει το 29,3% των μετοχών. Σήμερα, ο ίδιος έχει κάνει απόσβεση του συγκεκριμένου ποσού… με το παραπάνω, καθώς κατέχει μετοχές αξίας 16,5 εκατ. ευρώ. Καθαρό κέρδος 12,3 εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα, για μια επένδυση, η οποία μετρά ορισμένους μήνες ζωής.