Skip to main content

Τηλεφωνική επικοινωνία Ταγίπ Ερντογάν – Μοχάμαντ Μοχμπέρ

Φωτ. Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την απόλυτη στήριξη στο Ιράν

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον μεταβατικό πρόεδρο του Ιράν Μοχάμαντ Μοχμπέρ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του, ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Ιρανού Προέδρου Ιμπραήμ Ραΐσι και του Υπουργού Εξωτερικών Χουσεΐν Εμίρ Αμπντουλαχιάν, μαζί με τα μέλη της αντιπροσωπείας που τους συνόδευαν.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ζήτησε να κάνει υπομονή ο λαός του Ιράν.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις απαιτήσεις της καλής γειτονίας προς το Ιράν και στο μέλλον»

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του Ιράν σε αυτές τις οδυνηρές ημέρες και συμμερίζεται τη θλίψη του ιρανικού λαού, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις απαιτήσεις της καλής γειτονίας και της αδελφοσύνης προς το Ιράν και στο μέλλον.

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μοχάμαντ Μοχμπέρ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον μεταβατικό πρόεδρο του Ιράν Μοχάμαντ Μόχμπερ είχε νωρίτερα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, περιγράφοντας τον προκάτοχό του Ραΐσι ως έναν «αξιόπιστο εταίρο».

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία, λέγοντας ότι και οι δύο πλευρές τόνισαν την «αμοιβαία πρόθεσή τους να ενισχύσουν περαιτέρω τη ρωσο-ιρανική σχέση», σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, ο Πούτιν είχε εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του προέδρου Ραΐσι και τον περιέγραψε ως έναν «αληθινό φίλο της Ρωσίας» και έναν «εξαιρετικό πολιτικό».

Πηγή: cnnturk

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο naftemporiki.gr