Skip to main content

Δυναμικά επέστρεψε η Wall μετά τις απώλειες της Τετάρτης

REUTERS/Brendan McDermid

Η Wall Street θα διαπιστώσει εάν το «Χριστουγεννιάτικο Ράλι» - το οποίο παραδοσιακά είναι οι τελευταίες ημέρες του έτους και οι πρώτες δύο του νέου - θα ισχύσει

Σε άνοδο γύρισε σήμερα η Wall Street, με τον S&P 500 να ανακάμπτει από την χειρότερη συνεδρίαση από το Σεπτέμβριο, καθώς επαναλήφθηκε το ράλι του τέλους του έτους.

Ο Dow ενισχύθηκε 322,35 μονάδες ή 0,87% στις 37.404,35 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,26% κλείνοντας στις 14.963,87 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,03% στις 4.746,75 μονάδες, απέχοντας από το ιστορικό υψηλό του περισσότερο από 1%.

Περισσότερα από 450 εταιρείες εισηγμένες στον S&P 500 κατέγραψαν άνοδο, με την Micron Technology να παρουσιάζει την καλύτερη επίδοση με άνοδο 9% καθώς η εταιρείας κατασκευής τσιπ μνήμης ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. Γενικότερα, οι μετοχές του κλάδου επεξεργαστών είχαν το προβάδισμα, με τις Intel και AMD να ενισχύονται 2,9% και 3,3% αντίστοιχα.

Η μετοχή της Salesforce ήταν από τις μετοχές του Dow με την καλύτερη επίδοση καθώς ενισχύθηκε 2,7% μετά την αναβάθμισή της από τη Morgan Stanley.

H Wall Street επέστρεψε δυναμικά μετά από τις μεγάλες απώλειες της Τετάρτης, στη διάρκεια της οποίας οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα κέρδη τους. Ο Dow και ο Nasdaq παρουσίασαν την χειρότερη συνεδρίαση από τον Οκτώβριο, διακόπτοντας το ανοδικό σερί των προηγούμενων εννέα συνεδριάσεων. Ο S&P 500 παρουσίασε την χειρότερη συνεδρίαση από το Σεπτέμβριο.

«Η χρηματιστηριακή αγορά παρουσιάζει πολύ γρήγορες και έντονες διακυμάνσεις. Πιστεύω ότι ήταν απλά μία τεχνική διόρθρωση μετά από μία πολύ ισχυρή περίοδο ανόδου», ανέφερε ο Ρις Γουίλιαμς, στρατηγικός αναλυτής της Spouting Rock Asset Management.

Από τα χαμηλά στα τέλη Οκτωβρίου έως την Τρίτη, ο Dow και ο S&P 500 έχουν αυξηθεί περισσότερο από 15%. Ο Nasdaq έχει ενισχυθεί περίπου 19% την ίδια περίοδο.

Η Wall Street θα διαπιστώσει εάν το «Χριστουγεννιάτικο Ράλι» – το οποίο παραδοσιακά είναι οι τελευταίες ημέρες του έτους και οι πρώτες δύο του νέου – θα ισχύσει. Φέτος, η περίοδος αυτή ξεκινά αύριο Παρασκευή και διαρκεί έως τις 3 Ιανουαρίου.

Από το 1969, ο S&P 500 παρουσιάζει κατά μέσο όρο κέρδη 1,3% στη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με τον Τζεφ Χιρς, εκδότη του Αλμανάκ του Χρηματιστή.