Skip to main content

Χρηματιστήριο: Γιατί η Intracom βρίσκεται σε υψηλό 14 ετών

Στα 2,85 ευρώ έκλεισε η μετοχή τη Δευτέρα

Σε ράλι άνω του 5% επιδόθηκε η μετοχή της Intracom στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εκτινασσόμενη στο υψηλότερο επίπεδο από το μακρινό… 2009.

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος της εισηγμένης έκλεισε τη Δευτέρα στο +5,36% και ενισχύθηκε στα 2,85 ευρώ, πετυχαίνοντας νέο υψηλό 14 ετών.

Μάλιστα, η ανοδική κίνηση συνοδεύτηκε από σημαντικό τζίρο, καθώς διακινήθηκαν 414.905 τεμάχια, συνολικής αξίας 1,177 εκατ. ευρώ. Ένα μέγεθος, το οποίο είναι τριπλάσιο του μέσου ημερήσιου τζίρου του 2023. Την ίδια στιγμή, το σημερινό κλείσιμο είναι το 14ο θετικό κατά τις τελευταίες 16 συνεδριάσεις, πιστοποιώντας στον απόλυτο βαθμό το «καλό φεγγάρι» που διανύει ο Όμιλος.

Μόνο τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι το γεγονός ότι η εισηγμένη «τρέχει» ένα ράλι της τάξης του 30% στις τελευταίες 30 ημέρες, ενώ η σωρευτική μεταβολή από τις αρχές του έτους προσεγγίζει το 60%, υπεραποδίδοντας αισθητά σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη (+37%).

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η κεφαλαιοποίηση της Intracom έχει αισίως φθάσει στα 238 εκατ. ευρώ, με τα περιθώρια να παραμένουν ανοδικά. Ο εν εξελίξει μετασχηματισμός του Ομίλου, η μεγάλη διαθέσιμη ρευστότητα («ζεστό» χρήμα από την πώληση της συμμετοχής στην Intracom Defense), αλλά και το νέο μακρόπνοο επενδυτικό πλάνο, αναμφίβολα, προσφέρουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, αναθερμαίνοντας το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων.

Έτσι, σταδιακά η μετοχή της Intracom έχει τεθεί εκ νέου στο ραντάρ των επενδυτών, κάτι που αντανακλάται και στους μόνιμα υψηλούς όγκους των συναλλαγών. Μην ξεχνάμε δε, και τις πολλά υποσχόμενες συμμετοχές του Ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot (10,1%), της Intrakat (5%), της Κλουκίνας – Λάππας (μέσω της Intracom Properties) και της Κέκροψ (μέσω της Intradevelopment).

Πρόκειται για εισηγμένες εταιρείες, των οποίων οι μετοχές βρίσκονται επίσης σε σταθερά ανοδική πορεία.

Στο α’ εξάμηνο του 2023, η Intracom ανακοίνωσε έσοδα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 15,4 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 356 εκατ. ευρώ και διαθέσιμα 223,4 εκατ. ευρώ