Skip to main content

Χρηματιστήρια: Αυξημένος τζίρος και κέρδη 0,51% στην Αθήνα

Άλμα 1% για τον γερμανικό DAX μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Με ήπια άνοδο 0,51% στις 1.271 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την αγορά να περιμένει την αναβάθμιση από τη Fitch την Παρασκευή.

Σε ικανοποιητικά επίπεδα η αξία των συναλλαγών στα 103 εκατ. ευρώ. Κόπωση στις τράπεζες που έπεσαν ελαφρώς στο  -0,14%. Ανοδικά έκλεισαν Eurobank, Πειραιώς και Εθνική, υποχώρησε η Alpha Bank.

Στο 3,62% το 10ετές ελληνικό ομόλογο και το γερμανικό στο 2,44%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αποτίναξαν την αρνητική έναρξη των συναλλαγών και «γύρισαν» σε θετικό πρόσημο, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα σχόλια των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,54%. Άνοδος 2% για τις αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τι τροφοδοτεί το μεγάλο πάρτι των ομολόγων: Ο Νοέμβριος ο καλύτερος μήνας από το 2008

Ο γερμανικός δείκτης DAX διατήρησε κέρδη άνω του 1%, αφού τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το απόγευμα έδειξαν ότι ο γερμανικός πληθωρισμός σε εναρμονισμένη βάση με την ΕΕ επιβραδύνθηκε στο 2,3% τον Νοέμβριο. Ο DAX βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου.

Την Τρίτη, ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Κρίστοφερ Γουόλερ δήλωσε ότι αυξάνεται η πεποίθησή του ότι η νομισματική πολιτική αποδίδει και είναι πλέον σε θέση να επαναφέρει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο. Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός είναι ακόμη πολύ υψηλός. Ο Γουόλερ δήλωσε επίσης ότι η Fed ενδέχεται να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μόνον εφόσον ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί τους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ