Skip to main content

Χρηματιστήριο: Οριακές μεταβολές με διακυμάνσεις στις τράπεζες

EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις 1.265 ο Γενικός Δείκτης

Με οριακές μεταβολές κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 1.265 μονάδες. Κέρδη για τις τράπεζες, θετικά πρόσημα για υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Αντέστρεψε τις πρωινές απώλειες η Εθνική, ενώ ήπια κέρδη σημειώνουν οι άλλες τρεις τράπεζες.

Με απόδοση 6,875% έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την Τράπεζα Πειραιώς για το εξαετές ομόλογο κατηγορίας senior preferred, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε πλέον των τριών φορών.
Οι προσφορές για το ομόλογο ξεκίνησαν με αρχικό επιτόκιο 7,125%.

Από τα μη τραπεζικά blue chips ξεχωρίζει η ΔΕΗ. Υποχωρούν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo.

Σήμερα ολοκληρώνεται το διήμερο road show στο Λονδίνο, ενώ την Παρασκευή αναμένεται η αξιολόγηση από τη Fitch

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν, με το νευρικό κλίμα να διατηρείται. Ο Stoxx 600 υποχώρησε 0,6%. Οριακές μεταβολές για τον γερμανικό DAX, στα «κόκκινα» Παρίσι και Λονδίνο.

Η Rolls-Royce έθεσε ως στόχο την επίτευξη λειτουργικών κερδών έως και 2,8 δισεκατομμυρίων λιρών (3,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων) μεσοπρόθεσμα, αυξάνοντας το περιθώριο κέρδους στον τομέα της πολιτικής αεροναυπηγικής από 2,5% πέρυσι σε 15-17%, ένα ποσοστό πιο κοντά στους ανταγωνιστές της.

H γαλλική εταιρεία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, σημειώνοντας πτώση 6,9%,

Εν τω μεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ υποχώρησαν τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς οι επενδυτές ανέλυσαν τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι εταιρείες μέσα στον Νοέμβριο.

Το καταναλωτικό κλίμα παρέμεινε σταθερό στη Γερμανία αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της GfK, ενώ τα στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας Insee έδειξαν ότι τα νοικοκυριά ήταν ελαφρώς πιο αισιόδοξα.

Διαβάστε επίσης

Χρηματιστήριο: Γιατί η μετοχή της ΕΚΤΕΡ κάνει ράλι 130%

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ