Skip to main content

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.190 μονάδες με οδηγό το ράλι 12% της Alpha Bank

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη. Άλμα για τη μετοχή του Spotify στη Wall Street

Με ισχυρή άνοδο 1,95% στις 1.196 μονάδες έκλεισε τη συνεδρίαση της Τρίτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με οδηγό το ράλι 12% της μετοχής της Alpha Bank. Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 4,6%. Στα 97,73 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών.

Πρωταγωνίστρια η Alpha Bank, καθώς χθες είχε ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής μετά το mega-deal με τη Unicredit. Θυμίζουμε πως η Unicredit θα υποβάλλει προσφορά προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το σύνολο των μετοχών που σήμερα κατέχει στην Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας των δύο τραπεζών.

Θετικά είναι τα πρόσημα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή και της συνεδρίασης της ΕΚΤ στην Αθήνα, ενώ οι επενδυτές εξετάζουν παράλληλα τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου των εταιρειών. Στο +0,22% ο πανευρωπαϊκός STOXX, κέρδη 0,36% για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

Ωστόσο, υποχωρούν οι τράπεζες, με πρώτη την Barclays που υποχωρεί 6%, λόγω των χαμηλότερων των προσδοκιών κερδών και του δυσοίωνου outlook.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία του δείκτη  προμηθειών για την ευρωζώνη για τον Οκτώβριο έδειξαν απροσδόκητη πτώση, εντείνοντας τους φόβους για ύφεση.

Στη Wall Street οι μετοχές ενισχύθηκαν την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις τελευταίες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Ο Dow Jones κέρδισε 248 μονάδες ή 0,7%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,6%, ενώ ο Nasdaq Composite πρόσθεσε 0,8%.

Η Coca-Cola ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, στέλνοντας τη μετοχή σε άνοδο άνω του 3%. Το δημοφιλές Spotify, εν τω μεταξύ, σημείωσε άλμα 9% αφού ο γίγαντας του audio streaming ανακοίνωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ