Skip to main content

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται ο κατήφορος, κάτω από τις 1.160 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Ρευστοποιήσεων συνέχεια στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Δεν μπορεί να ανακάμψει ο Γενικός Δείκτης. Καλύτερη η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αδυνατεί να ανακόψει την πτωτική του πορεία το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο υποχωρεί 1,38% στις 1.154 μονάδες, με τις τράπεζες στο -1,16%. Φαίνεται πως ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει μια διορθωτική κίνηση που ξεπερνά τους δυο μήνες.

Οι πιέσεις επανήλθαν, παρά τη χθεσινή μίνι-αναλαμπή. Μεγάλη πτώση για την Τέρνα Ενεργειακή, ξεχωρίζει η άνοδος των ΟΤΕ και Jumbo. Στα 55 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

Στον αντίποδα, οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν ελαφρά άνοδο την Πέμπτη, αφού οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν χθες μετά τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,36% στις πρώτες απογευματινές συναλλαγές μετά από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις. Οι κλάδοι παρουσίασαν μεικτά πρόσημα, με τις μετοχές των ταξιδιών να σημειώνουν άνοδο 1,6% και τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να υποχωρούν 1%.

Στις ασταθείς πρώτες συναλλαγές, η γαλλική εταιρεία κατασκευής τρένων Alstom σημείωσε βουτιά 36% μετά την προειδοποίηση για τις ταμειακές ροές της.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου Metro Bank σημείωσε πτώση άνω του 29%, μετά από αναφορές ότι προσπαθεί να αντλήσει 600 εκατ. στερλίνες (727 εκατ. δολάρια) σε χρέος και μετοχές.

Το επιτόκιο του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε από τα υψηλά επίπεδα που είχαν σημειωθεί για τελευταία φορά το 2007, αφού η αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ανήλθε σε 89.000 για τον Σεπτέμβριο, πολύ κάτω από την εκτίμηση των 160.000, και φάνηκε να διαβεβαιώνει τους επενδυτές ότι η αγορά εργασίας χαλαρώνει.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ