Skip to main content

Χρηματιστήρια: Κέρδη 1,2% στην Αθήνα χωρίς τις τράπεζες – Θετικά επέδρασε στην Ευρώπη ο πληθωρισμός στη Βρετανία

EUROKINISSI

Διέσπασε τις 1.300 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κέρδη σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, αφού ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβραδύνθηκε σημαντικά.

Ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα ενισχύθηκε 1,2% στις 1.331 μονάδες, παρά τις οριακές κινήσεις στις τράπεζες. Άλμα για Μυτιληναίο σε ιστορικά υψηλά, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες να σημειώνουν άνοδο 1,2%. Ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 2%, καθώς η βρετανική λίρα υποχώρησε έναντι του αμερικανικού δολαρίου και του ευρώ και οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων υποχώρησαν απότομα.

Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξαν πληθωρισμό 7,9% για τον Ιούνιο, χαμηλότερα από την πρόβλεψη για 8,2% και χαμηλότερα από 8,7% τον Μάιο.

Στις ΗΠΑ, η Goldman Sachs ανακοίνωσε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση στα κέρδη του β’ τριμήνου. Netflix, Tesla, IBM και United Airlinesθα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο αφού οι τρεις βασικοί μέσοι όροι σημείωσαν την Τρίτη το υψηλότερο κλείσιμο από τον Απρίλιο του 2022.