Skip to main content

Bloomberg: H EFG του Έλληνα δισεκατομμυριούχου βλέπει ευκαιρίες και ανεβάζει στροφές στις προσλήψεις

Επιδιώκει δυναμική ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Ασίας

H EFG International AG, εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη, που ανήκει στην οικογένεια Λάτση, είναι έτοιμη να ενισχύσει το δυναμικό της με 100 τραπεζίτες, εξειδικευμένους στη διαχείριση πλούτου (wealth bankers), σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Προχωρούμε πολύ ενεργά σε προσλήψεις» δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Μπόρις Κολάρντι, μέλος του ΔΣ της εταιρείας. Όπως εξήγησε έχουν ήδη προσληφθεί 30 τραπεζίτες στην Ασία φέτος. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νέων προσλήψεων στην περιοχή, ο οποίος και είναι σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική επέκτασης της EFG σε Κίνα και Νοτιανατολική Ασία.

«Ορισμένοι εξ αυτών προέρχονται από την Credit Suisse και τη UBS, αλλά όχι μόνο» είπε ο Κολάρντι, ο οποίος είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος και στη Julius Baer. «Υπάρχει αρκετή κινητικότητα στην αγορά και πολλοί άνθρωποι επανεξετάζουν τις επιλογές τους τώρα».

«Η EFG, που ιδρύθηκε το 1995 από την οικογένεια του Έλληνα δισεκατομμυριούχου Λάτση, έχει περίσσεια κεφάλαια πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ελβετικών φράκων για deals, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO, Τζιόρτζιο Πραντέλι, τον Ιανουάριο. Οι στόχοι της θα είναι σε βασικές αγορές, που περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο και την ηπειρωτική Ευρώπη, οι οποίες και αποτελούν περιοχές όπου θα ενισχυθεί επίσης το προσωπικό» αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Bloomberg.

Αν και ενδιαφέρεται για deals, δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, διευκρίνισε ο Κολάρντι. Όπως είπε με τη συγχώνευση UBS- Credit Suisse «όλοι κοιτούν νέες ευκαιρίες». Ο ίδιος βλέπει τάσεις συγκέντρωσης στον κλάδο.

Η EFG International είναι 19η στην κατάταξη των εταιρειών διαχείρισης πλούτου στην Ασία (εξαιρουμένης Κίνας). Διαχειρίζεται ενεργητικό ύψους περίπου 30 δισ. ελβετικών φράγκων στην Ασία και στόχος της είναι να ανεβάσει το υπό διαχείριση ενεργητικό στα 50 δισ. φράγκα σε ορίζοντα τριών ετών, σύμφωνα με τον Κολάρντι.