Skip to main content

Binance: Σταματά τις καταθέσεις σε δολάρια μετά τη μήνυση της SEC

Αποκόπτεται από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα

Η Binance ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι σταματά τις καταθέσεις δολαρίων από τους πελάτες της και τους ενθαρρύνει να αποσύρουν τα δολάριά τους από τους λογαριασμούς της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή, μετά την κλήση της από την SEC, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα, η SEC κάλεσε την Binance και το αφεντικό της, Changpeng Zhao, για παράκαμψη κανονισμών, απαγέλλοντας 13 κατηγορίες κατά του Binance και του επικεφαλής του, υποστηρίζοντας ότι μετέφεραν κεφάλαια χρηστών σε μία ευρωπαϊκή εταιρεία, που ελέγχεται από τον Ζάο.

Στη μήνυση κατά του Binance αναφέρεται ότι στόχος του Ζάο ήταν να επιτρέψει σε εύπορους Αμερικανούς επενδυτές και πελάτες να συνεχίσουν να συναλλάσσονται στο μη ρυθμιζόμενο διεθνές ανταλλακτήριο της Binance, χωρίς να υπακούουν στους κανόνες της  SEC.

Η SEC πήρε το όπλο της κατά των cryptos: Μήνυση κατά της Binance και του Ζάο

Από την Πέμπτη, αναστέλλουμε τις καταθέσεις σε δολάρια και προειδοποιούμε τους πελάτες μας ότι οι τραπεζικοί μας συνεργάτες ετοιμάζονται να αναστείλουν τα κανάλια ανάληψης δολαρίων από τις 13 Ιουνίου”, ανέφερε η Binance United States στο Twitter. «Λαμβάνουμε αυτά τα προληπτικά μέτρα καθώς μεταβαίνουμε -για ένα διάστημα- σε ανταλλαγές μόνο με κρυπτονομίσματα», πρόσθεσε η πλατφόρμα.

«Ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να αποσύρουν τα δολάριά τους με έμβασμα… μέχρι τις 13 Ιουνίου», έγραψε σε σημείωμα προς τους πελάτες της

naftemporiki.gr