Skip to main content

Χρηματιστήρια: Κέρδη στην Ευρώπη με επίκεντρο την UBS – Άτονες συναλλαγές στην Αθήνα

Μεταβλητότητα στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με ήπια κέρδη 0,14% στις 1.024 μονάδες κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών και ενώ οι επενδυτές αντέδρασαν επιφυλακτικά στην προκήρυξη των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης χάνει 0,41%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+1,18%), της Viohalco (1,12%) και της Alpha Bank (+1,35%). Αντιθέτως, πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Σαράντης (-1,2%), και της Aegean 0,28%.

Επέστρεψε στις αγορές η Ελλάδα σήμερα με την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου, από την οποία επιδιώκουμε να αντλήσουμε περί τα 2 δισ. ευρώ. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε με το guidance για το επιτόκιο να ορίζεται στο mid -swap  + 95 μονάδες βάσης, δηλαδή 3,97%. Ωστόσο η ισχυρή ζήτηση (οι προσφορές ξεπερνούν ήδη τα 13,4  δισ. ευρώ στις 12:35) έχουν το επιτόκιο ελαφρώς χαμηλότερα, στο 3,9%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για την υγεία του τραπεζικού τομέα αμβλύνονται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,9% με τις τράπεζες να ενισχύονται κατά 1,4%. Οι τεχνολογικές μετοχές αντέστρεψαν την πτώση της Τρίτης με κέρδη 1,9%, ενώ ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημείωσε άνοδο 1,1%. Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%.

Η μετοχή της UBS σημείωσε άνοδο 2% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι ο Sergio Ermotti θα επιστρέψει στο ρόλο του ως CEO του ομίλου από τις 5 Απριλίου, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Credit Suisse. Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση που έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη συμφωνία της τράπεζας για την εξαγορά της Credit Suisse.

Δείτε την πορεία των συναλλαγών με μια ματιά εδώ

Διαβάστε ακόμη

Alibaba: Θεαματικό ράλι οι μετοχές – Τι περιμένουν οι επενδυτές